Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El 10 de desembre finalitzen les ajudes per a la compra de bicicletes elèctriques urbanes

Escrit per el 2 de Desembre de 2022

  • Hi ha tres línies de subvenció diferenciades que volen potenciar el desplaçament en bicicleta.

L’Ajuntament de Palafrugell posa en marxa una línia d’ajudes econòmiques per a fomentar l’ús de la bicicleta i, al mateix temps, incentivar-ne la compra en establiments especialitzats del municipi.

Aquesta campanya es posa en marxa per primera vegada i incorpora subvencions que poden arribar fins als 500 euros per adquirir bicicletes elèctriques. La intenció és disposar de bicicletes pensades per al desplaçament urbà, no inclouen tipologies per a anar a la muntanya. Ho explica Marc Heras, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell.

Una altra línia disponible és per a l’adquisició de cargobikes, especialment pensat per a les empreses del municipi.

Així, la subvenció suposa una part del cost de la compra a aquelles persones i empreses que s’hi acullin.

L’import total de la subvenció és de 40.000 €, fet que col·loca Palafrugell al nivell de ciutats com poden ser Bilbao o València, les quals han estat capdavanteres en aquest tipus d’apostes per a la mobilitat sostenible. La convocatòria ha sortit amb 3 línies de subvencions diferenciades:

  • Línia 1: 200 € per bicicletes elèctriques urbanes.
  • Línia 2: 30 € per bicicletes convencionals urbanes (no elèctriques).
  • Línia 3: 500 € per bicicletes elèctriques tipus cargobikes.

Els destinataris de les ajudes són les persones empadronades a Palafrugell i majors d’edat, d’una unitat familiar en la qual algun dels seus membres sigui titular d’un vehicle subjecte al pagament de l’impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) a Palafrugell.

D’altra banda, en el cas de la línia 3 d’ajudes també es tindrà en compte que siguin titulars d’una activitat comercial amb local a Palafrugell o es compti amb una parada al mercat diari de la vila. Com a màxim s’atorgarà una subvenció per unitat familiar (línies 1 i 2) o per activitat comercial (línia 3). Les subvencions s’atorgaran en règim de concurrència competitiva, segons l’ordre de presentació de les sol·licituds i fins a esgotar la dotació econòmica.

Cal destacar que qui ja hagi comprat la bicicleta durant l’any 2022, també pot acollir-se a l’ajuda. Només caldrà que presentin la sol·licitud.

El pròxim 10 de desembre finalitzarà el termini d’ajudes per a la compra de bicicletes. Per accedir-hi, cal fer-ho a través de la seu electrònica del consistori palafrugellenc.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).