Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ecologistes demanen no urbanitzar més a Aigua-Xelida: “No caldria indemnitzar”

Escrit per el 24 d'Octubre de 2022

SOS Costa Brava i SOS Palafrugell reclamen que no s’aprovin al ple municipal d’aquest dimarts els plans que permetran urbanitzar 15 edificacions a Aigua-Xelida. Consideren que els projectes incompleixen algunes disposicions legals. A més, afegeixen que en cap cas caldria indemnitzar els propietaris dels terrenys si es decidís aturar la urbanització.

“No estem d’acord que hi hagi dret del productor a destruir aquesta massa boscosa”, assegura Eduard de Ribot, advocat de SOS Costa Brava, a Ràdio Palafrugell.

El nou projecte d’urbanització redueix a 15 els nous edificis i limita el seu impacte paisatgístic. Però segons De Ribot, “és crític paisatgísticament atesa la ubicació, la pendent i la massa boscosa que es perd”.

Entre altres motius, també apunten que els edificis superarien les alçades màximes permeses o que s’infringiria la Llei de Costes. A més, les entitats ecologistes critiquen que l’Ajuntament mai respon a les seves al·legacions. També demanen que s’inclogui Aigua-Xelida a la moratòria urbanística  vigent en altres zones del litoral palafrugellenc.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).