Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


E-Un-Genio al Pati de Can Plaja, amb Joan Rubau

Escrit per a 7 d'Octubre de 2020

  • Joan Rubau s’introdueix dins la pell de l’humorista Eugenio el pròxim diumenge 11 d’octubre, a les 18.30 h.
  • El show tindrà lloc al Pati de Can Plaja (Hostal Plaja de Palafrugell).

El passat dimarts, vam rebre als estudis de Ràdio Palafrugell a en Joan Rubau. Joan, un apassionat de la música el qual s’hi dedica professionalment fa 4 anys, també té un vessant humorístic. Des del passat juliol, es dedica a la imitació del gran Eugenio Jofra Bafalluy en diversos escenaris. Un show humorístic del personatge més intrigant del món de l’humor a escala nacional.

“Amb tot el respecte del món, intento fer una imitació el màxim igual que puc”

D’entrada, l’origen del seguit de shows que realitza com a Eugenio, ens transporta (de nou) a un sopar amb amics al Pati de Can Plaja. Una amiga de Rubau, qui coneixia la seva imitació d’Eugenio, li va proposar explicar acudits imitant l’emblemàtic personatge. Un cop va arribar a casa, va pensar en com va riure tothom qui l’escoltava, i va tindre la genial idea d’escampar la veu i proposar un show. “Finalment, vaig pensar-hi i em vaig animar a començar des del passat mes de juliol”.

“M’aporta una sensació molt diferent de la música, però és molt maco també”

Seguidament, ens detalla com du a terme les seves actuacions. Rubau ens qualifica a Eugenio de personatge molt complex, amb una actitud peculiar. Per a la imitació cal transmetre parsimònia, tranquil·litat i pausa. Aquesta característica actitud és el que aporta gràcia al personatge d’Eugenio, més enllà del contingut dels acudits. Joan Rubau treballa el cigarro en espais oberts, la compostura, el té… el personatge en si. “Treballar la calma, que no sempre es fàcil veient com tothom riu, i mantenir la compostura.”

“No els preparo massa els shows. He mirat molt d’Eugenio. “

El protagonista de “Aunque no lo parezca, estoy muy contento” disposava d’un repertori d’acudits molt ampli. Però, Joan Rubau no utilitza només els seus, sinó que també utilitza de nous, tot aplicant l’actitud d’Eugenio.

En darrer lloc, Joan Rubau comparteix amb nosaltres les sensacions que li provoca posar-se en la pell d’Eugenio i fer riure a les persones. “Em fa molt feliç. És una sensació molt agradable, molt gratificant”.

Per concloure, adjuntem la imitació de Joan Rubau com a Eugenio Jofra i recordem que el show tindrà lloc al Pati de Can Plaja (Hostal Plaja) diumenge 11 d’octubre a les 18.30 h.

Finalment, a l’enllaç següent podeu escoltar l’entrevista completa amb Joan Rubau.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *