Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Donem la benvinguda al novembre amb un front fred propi de tardor

Escrit per a 2 de Novembre de 2020

  • Aquest cap de setmana, hem gaudit de temperatures suaus, però cels tapats.
  • Durant el transcurs de la setmana, arribarà un front fred de tardor i tramuntana que evitarà les pluges.

Per començar la primera setmana de novembre, la nostra sintonia ha establert contacte amb Josep Pascual, de l’Observatori de l’Estartit. De nou Josep Pascual exposa les característiques del temps durant el cap de setmana. I seguidament, la previsió sobre el temps que ens espera aquesta setmana que engloba del 2 al 8 de novembre.

En primer lloc, aquest passats cap de setmana va rebre un anticicló de tardor avançada. Aquest anticicló, s’ha fet notar amb vents fluixos i poca ventilació que a provocat la condensació de l’aire. S’han format núvols baixos, boires i humitat.

En resum, hem gaudit de temperatures suaus, però cels tapats. Pascual ens fa saber que quan hi ha núvols, les temperatures es mantenen perquè no poden arribar a l’espai. El calor del terra rebota amb els núvols i es queden les temperatures degut a les nits tapades.

Seguidament, aquesta setmana el temps serà variat. Arribarà un front, de cara a dimarts a la tarda i dimecres al matí, que escombrarà aquests núvols baixos i humitat. El front arribarà amb aire fred i carregat de pluges. Però el nostre territori es trobarà al marge d’aquestes pluges a causa de la tramuntana.

Per concloure, el proper divendres parlarem de nou amb Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit per conèixer el temps del cap de setmana. A continuació, adjuntem l’entrevista completa.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *