Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Donació de sang a Palafrugell aquest dissabte dia 19

Escrit per a 18 de Novembre de 2022

  • Les reserves de sang estan al límit
  • Per donar, es recomana apuntar-se al web donarsang.gencat.cat .
  • Actualment hi ha reserva de sang per a uns 4 dies, quan l’òptim seria tenir-ne per a 9.

Aquest dissabte dia 19 de novembre, Palafrugell participa en una nova campanya de donació de sang. La donació tindrà lloc al Casal Parroquial de 10 a 14h i de 16 a 20:30h, i és recomanable reservar hora al web donarsang.gencat.cat ( https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio/10321/palafrugell/19-11-2022/ )

Menys persones han donat sang en les últimes setmanes. En canvi, l’activitat als hospitals s’ha mantingut estable de manera que les reserves han anat disminuint. Actualment hi ha reserva de sang per a uns 4 dies, quan l’òptim seria tenir-ne per a 9. Per remuntar les donacions el Banc de Sang insisteix en la necessitat que la població que es trobi bé de salut vagi a donar sang durant els propers dies. Caldrien 1.100 donacions diàries per recuperar les reserves de sang i encarar l’últim trimestre de l’any. Així ens ho explica als matinalds de Ràdio Palafrugell la Meritxell Casacuberta, tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits de Girona.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Tenir entre 18 i 70 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Les persones que mai hagin donat sang i tinguin dubte de si poden donar-ne, tenen l’opció d’escriure al WhatsApp del Banc de Sang 677 07 17 56, a les xarxes socials @donarsang o bé a atencioaldonant@bst.cat. També poden trucar al 93 557 35 66.

La Meritxell Casacuberta també ens recorda que la sang caduca i, a més, fa una crida a les noves generacions per que s’involucrin donant sang.

A més, qui hagi anat a l’estranger pot consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *