Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Diumenge es farà la primera jornada de jazz a Matadepera

Escrit per a 8 de Juny de 2023

  • La primera edició pretén posar en valor el talent jove i els valors del llenguatge del Jazz en un esdeveniment de caire popular.

Diumenge es farà la primera edició del Dia del Jazz a Matadepera, a la comarca del Vallès Occidental. El dia de la presentació, el director del Dia del Jazz a Matadepera, Enric Alegre, va reflexionar sobre la importància evolutiva de l’alumnat a l’hora d’aprendre un instrument.

La música d’una big band és treballar en equip. Mentre toques, no es pensa en altra cosa. La música obre un marc de dubtes que afavoreix la creativitat i l’originalitat.

Enric Alegre, director del Dia del Jazz a Matadepera

La iniciativa va néixer del projecte educatiu de la Fredi’s Jazz Band, la big band de Matadepera, fundada el 2015 com a fruit de l’Escola de Música Frederic Montpou de Matadepera.

L’entusiasme que envolta l’orquestra en el seu dia a dia ha inspirat el seu director, Enric Alegre, a crear un esdeveniment popular i divulgatiu dedicat al gènere jazzístic. L’esdeveniment suposa un pas més en la trajectòria de la big band, demostrant l’entusiasme i l’amor que el col·lectiu sent pel jazz.

El Dia del Jazz a Matadepera té com a objectiu principal ser un punt de trobada que fomenti el talent emergent en l’àmbit musical i abordi temes com la música en directe, la pedagogia i els valors intrínsecs al llenguatge del jazz. La festa tindrà lloc diumenge 11 de juny, començant a partir de les 10.30 hores.

Dia del Jazz a Matadepera 2023

La jornada començarà amb un itinerari musical amb tocs de “New Orleans” des del Casal de Cultura fins a l’escenari principal a la plaça de Cal Baldiró. Anirà a càrrec dels músics de les formacions Fredi’s Dixi Jazz Band i la convidada Sant Andreu Dixieland Jazz Band, que es presentaran a l’escenari principal de la plaça Baldiró, a les 12.30 hores.

A les 17 hores, el director de la Sant Andreu Jazz Band, Joan Chamorro, oferirà una Master Class oberta a tothom, on compartirà la seva experiència pedagògica per apropar l’amor i la passió dels joves al llenguatge musical del Jazz. Serà a la sala d’actes del Casal de Cultura.

Seguidament, es donarà pas a una Jam Session intergeneracional, en la qual joves talents i figures reconegudes del món del Jazz, com el trompetista Josep M. Farràs o el bateria Adrià Font, s’uniran per tocar junts. L’esdeveniment tindrà lloc a la plaça del Casal de Cultura. La jornada s’acabarà amb un doble concert a la plaça de Cal Baldiró, a les 20 hores.

L’esdeveniment és gratuït i l’organitza l’Ajuntament de Matadepera, amb la col·laboració de l’entitat Fredi’s Jazz Band. A més, compta amb el patrocini de les empreses Cirsa i Telstar.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *