Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Dissabte es presenta “París Érem Nosaltres” a la Llibreria NoLlegiu Mediterrània

Escrit per el 30 de Juny de 2023

  • Aquesta novel·la històrica és la guanyadora del Premi Ramón Llul 2023

París érem nosaltres narra l’extraordinària vida d’un exiliat fill de rabassaires que s’enamora d’una joveníssima catalana que també s’ha refugiat a França durant la Segona Guerra Mundial.

L’acte comptarà amb la palafrugellenca Carme Fenoll, que presentarà aquest llibre que, a part del premi, ha obtingut immillorables crítique si que ha estat molt ben rebut. Una hístoria molt personal i íntima, basada en els seus pares, com explica a Ràdio Palafrugell el seu autor, Andreu Claret.

Un protagonista compromès amb la República i proper a Lluís Companys durant la Guerra Civil, que se sobreposa a l’ambient tòxic de l’exili i combat l’adversitat. Gestiona el circ més gran de França, explota boscos d’Occitània sota l’ocupació de l’Alemanya hitleriana, organitza els primers concerts solidaris de Pau Casals, col·labora amb el maquis de la Cerdanya, escapa de les urpes de la Gestapo i dirigeix una publicació catalanista que advoca per la unitat.

Andreu Claret

Andreu Claret Serra és periodista i escriptor, nascut a Acs (País de Foix, Occitània, 1946) en una família de republicans exiliats. Va començar a exercir la professió sota el franquisme a la revista Cambio 16.

Ha estat delegat de l’agència Efe a l’Àfrica subsahariana i a l’Amèrica central i director a Catalunya d’aquesta agència de premsa. Ha col·laborat als principals mitjans de comunicació catalans, entre altres La Vanguardia, el diari Avui, El matí de Catalunya Ràdio, amb Antoni Bassas, i el programa Aquí, amb Josep Cuní, de la SER.

És membre del comitè editorial d’El Periódico i del consell consultiu del Diplocat. Va liderar l’Institut Europeu de la Mediterrània durant cinc anys i va ser director de la Fundació Anna Lindh per al diàleg intercultural, amb seu a Egipte. Ha publicat una trilogia de novel·les sobre la Guerra Civil a Catalunya: El secret del brigadista (2008), El cònsol de Barcelona (2019), amb la qual va guanyar el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica i de la qual s’han publicat tres edicions, i 1939. La caiguda de Barcelona (2021). També és autor de Venjança (2017), ambientada a l’Alexandria dels temps d’Hipàtia.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).