Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Dies agradables amb tramuntanes i temperatures suaus

Escrit per a 16 de Novembre de 2020

  • Temperatures i tramuntanes suaus fins dijous.
  • A partir de dijous notarem una tramuntana més consistent que dies anteriors.
  • Tot i que els termòmetres no marcaran una baixada dràstica de temperatures, notarem més fred a causa de la tramuntana.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell

Un cop més des de la nostra sintonia establim contacte amb Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit. Iniciem la setmana conversant sobre el temps viscut el darrer cap de setmana i la previsió meteorològica dels dies vinents.

En primer lloc, Josep Pascual ens fa saber que seguirem amb l’anticicló. Aquest vindrà acompanyat de tramuntana lleu. Per tant, podem gaudir d’un temps tranquil fins dijous. A partir de dijous, les temperatures començaran a baixar lentament, però es recuperaran amb les hores de sol diürnes.

D’altra banda, a partir de dijous notarem una tramuntana més consistent que dies anteriors.

Tot i que els termòmetres no marcaran una baixada dràstica de temperatures, notarem més fred a causa de la tramuntana.

Pel que fa a aquest darrer cap de setmana, el temps ha estat tranquil tot i les boires i humitats altes de primera hora. Tot seguit, l’aire suau de garbí va acabar regulant les humitats, comportant temperatures suaus durant els dos dies.

Respecte a la tardor d’aquest excepcional 2020, està resultant una tardor seca. Josep Pascual ens trasllada a la segona quinzena d’octubre, on es va produir la primera baixada de temperatures més notable de l’estació. Al llarg d’aquest novembre, no hem notat grans complicacions: les temperatures es mantenen, no arriben grans ventades ni grans pluges.

“Tenim una temperatura ideal per bolets, però falta la pluja”

Tal com molts boletaires hauran pensat aquestes últimes setmanes, és un mal any per la seva recollida. Per poder recollir bolets, cal traslladar-se a les zones muntanyoses que ens menciona Josep Pascual, on es produeixen més pluges.

Per concloure, Pascual recorda la temperatura del mar la qual es troba a 16 graus actualment.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *