Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Denuncien atacs homòfobs durant el Carroussel Costa Brava 2024

Escrit per el 4 de Juny de 2024

La colla Diversalia denuncia atacs verbals d’homofòbia i discriminació que van patir durant el recorregut del Carroussel Costa Brava i a la plantada de les carrosses. El cap de colla, Rubén Estepa, explica a Ràdio Palafrugell que els van increpar durant tota la tarda i nit amb insults i burles. I afegeix que els autors van ser, sobretot, homes i joves.

Assegura que els insults els van rebre “en molts idiomes”: “Vam ser objecte de paraules malsonants com ‘maricones’ i ‘bujarras’, entre d’altres, en un to clarament despectiu i burlesc”, afegeix.

Diversos membres de la comparsa es van sentir molt incòmodes durant la rua a causa d’aquests atacs.

El cap de colla destaca que van haver de recórrer al Punt Lila per rebre suport. Estepa assenyala que la situació a les zones rurals, com les comarques gironines, necessita millorar pel que fa a la normalització i l’acceptació del col·lectiu LGTBI.

A més, Estepa també denuncia la pressió que van rebre per part d’alguns agents de Protecció Civil, que es van encarar a ells perquè consideraven que anaven massa lents. Diu que van rebre alguna penalització injustificada. També fa una crida a l’Ajuntament per millorar la promoció i organització de les Festes de Primavera.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).