Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Declaren culpable d’homicidi el fraticida de Palafrugell

Escrit per a 14 d'Abril de 2021

  • El jurat popular conclou que va matar el germà en un estat emocional de còlera i sota els efectes de les drogues.

El jurat popular del cas de l’home que va matar el germà a Palafrugell el 2018 va concloure ahir que ho va fer amb la intenció de matar la víctima. Els nou membres del jurat han considerat per unanimitat que l’acusat és culpable d’un homicidi intencionat, i que va perpetrar el crim sota un estat d’ofuscació.

Segons el veredicte, que el jurat va emetre ahir al migdia a la secció tercera de l’Audiència de Girona, «entre la 1 i les 4 del 24 d’agost de 2018, l’acusat va colpejar amb una crossa i/o amb un altre instrument contundent la víctima al seu domicili amb la intenció de posar fi a la seva vida, o sabent que podia causar-li la mort», subratlla. El jurat sosté, però, que Rafael Cortés no va actuar amb abús de superioritat perquè els dos germans “estaven molt malalts” i no hi havia desproporcionalitat física. Sí que li aprecien l’agreujant de parentiu i dues atenuants: una de drogoaddicció, perquè és “politoxicòman i alcohòlic”, i una altra d’arravatament.

El jurat no veu penediment en l’acusat

D’altra banda, el jurat retreu a l’acusat que «no ha mostrat penediment en cap moment del judici» i que «hem quedat molt sorpresos per l’omissió de socors que hi va haver després dels fets».

Un dels punts més espinosos del veredicte era aclarir si, quan va cometre el crim, l’acusat tenia les seves capacitats mentals alterades per culpa de les drogues que s’hauria pres abans. Tenint en compte el seu historial, el tribunal ha conclòs que en el moment dels fets havia begut deu cerveses, ansiolítics i substàncies psicotròpiques, que haurien provocat que tingués les capacitats «lleugerament» alterades per poder entendre el que es feia.

En aquest sentit, això ha obligat a l’acusació a rebaixar lleugerament la pena inicial que li demanava a l’acusat, que eren 14 anys de presó. Amb el veredicte del jurat l’ha rebaixat a 12,5 anys, i la defensa ha demanat que se li apliqui la pena mínima possible tenint en compte els dos atenuants que el jurat li ha reconegut (drogoaddicció i arravatament). Ara el tribunal haurà d’emetre la sentència.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *