Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


“De l’exili a Palafrugell”, l’exposició de Floreal Radresa al Museu del Suro

Escrit per a 6 d'Agost de 2021

  • El proper dissabte, dia 7 d’agost a les 19.30 h, s’inaugurarà l’exposició “De l’exili a Palafrugell” amb la pintura de Floreal Radresa.
  • El conjunt d’obres de Radresa es podrà visitar fins al 31 d’octubre al Museu del Suro de Catalunya.

El proper dissabte dia 7 d’agost al Museu del Suro de Catalunya-Palafrugell s’inaugurarà l’exposicio “De l’exili a Palafrugell”. Una exposició composta per les pintures de Floreal Radresa. A continuació, contactem amb la Joëlle Lemmers, qui va ser la seva esposa i coneix d’aprop la pintura de Radresa i el seu vincle amb Palafrugell.

“De l’exili a Palafrugell”

En primer terme, preguntem a la Joëlle Lemmers sobre per què Floreal Radresa es va establir a la nostra vila de Palafrugell. Recuperant la història de l’artista, declara que aquest va néixer a Perpinyà a causa de l’exili dels seus pares. Finalment, després de voltar molt, el pare de Floreal va decidir tornar a la seva terra nativa: Palafrugell. Terra on en Floreal se sentia com a casa.

D’altra banda, preguntada sobre com Floreal va començar a pintar, Joëlle fa memòria i exposa els primers passos de l’artista en el món de l’art. Sempre sota els consells del pintor, dibuixant i escriptor Josep Bartolí.

Sobre les obres de la carrera artística de Floreal, Joëlle les defineix com “una pintura molt expressiva, no decorativa”. Lemmers ho relaciona amb la necessitat de l’artista d’expressar tot allò que va viure amb l’exili. Fent de la pintura un manifest de tot el que passa al món a causa de la gestió política.

Una exposició que presenta obres dels 70 als 90, però expressa problemes encara actuals

Quant a la mostra, aquesta presenta un recull de cinquanta obres, pintades entre 1970 i 1996. A continuació, la Joëlle la defineix com una exposició “molt actual”. Defensa que, tot i els anys que han passat, exposa temes d’actualitat immediata.

En aquest punt de l’entrevista, Lemmers comparteix quines són les previsions sobre la distribució de l’exposició. Com explica a continuació, aquesta disposarà de diverses temàtiques, però totes elles relacionades entre si.

Per concloure, recordar que l’acte inaugural es farà a l’auditori del museu i s’hi podrà assistir amb reserva prèvia al 972 30 78 25. Disposeu de l’entrevista completa amb la Joëlle Lemmers al reproductor de continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *