Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


David Puertas: “No tenim cap problema als nuclis de platja”

Escrit per el 8 d'Abril de 2020

  • El cap de la Policia Local de Palafrugell afirma que malgrat hi ha persones que s’han saltat el confinament, aquest no s’ha vist incrementat per la Setmana Santa.
  • Apunta que la col·laboració ciutadana també els està ajudant a identificar aquelles persones que trenquen l’Estat d’Alarma.

El cap de la Policia Local de Palafrugell s’ha mostrat satisfet amb la resposta ciutadana envers el confinament. Així, a Ràdio Palafrugell, David Puertas ha remarcat que “no tenim cap problema als nuclis de platja del municipi”, en el sentit de moviments cap segones residències.

Així com els primers 10 dies de l’Estat d’Alarma, la Policia Local de Palafrugell va detectar que prop del 30% de les persones se saltaven el confinament, actualment la gent s’ha conscienciat més. D’altra banda, l’arribada de la Setmana Santa també podia esdevenir un moment crític. En aquest sentit, Puertas, destaca que el passat cap de setmana no hi va haver més casos que en els darrers dies.

El cap de la Policia ha remarcat que no han detectat més moviments cap a segones residències. Tot i que, reconeix que hi ha hagut casos de persones que han entrat sense haver-los detectat. Per això, es tornaran a intensificar el controls als accessos de Palafrugell per evitar un repunt de circulació cap als nuclis costaners.

D’altra banda, també ha volgut agrair la col·laboració ciutadana. Per un costat, per seguir el confinament i, per l’altra, pel control social. David Puertas, explica que són molts els veïns i veïnes que alerten a la Policia de gent que se salta el confinament.

Les dades de les càmeres de control de vehicles als accessos del municipi reforcen la percepció de la Policia. Així, el passat divendres 3 d’abril es van detectar 12.000 vehicles i en tots els controls realitzats es van aturar 400 conductors. El diumenge només van accedir al municipi 4.000 vehicles quan tres setmanes enrere van entrar a Palafrugell prop de 75.000.

Més fàcil detectar vehicles que es mouen de matinada

Un altre dels dubtes sorgits per la ciutadania a través de les xarxes socials és si es poden detectar aquells conductors que volen arribar a Palafrugell de matinada. Puertas assegura que a partir de les 8 del vespre és més fàcil identificar i controlar aquests vehicles.

En aquesta línia, l’inspector de Palafrugell apunta que des que va començar l’Estat d’Alarma fan un seguiment de tots els vehicles que entre i surten del municipi.

Malgrat les bones sensacions i les dades que les corroboren, Puertas afirma que és inevitable que hi hagi gent que se salti el confinament. No obstant això, explica que aquells que se salten l’Estat d’Alarma acostumen a ser reincidents.

Així doncs, malgrat aquestes persones que intenten trencar el confinament, el cap de la Policia assegura que la gran majoria de veïns i veïnes de Palafrugell estan seguint les recomanacions del govern. Per tot això, David Puertas afirma que “no tenim cap problema de moviments als nuclis de platja”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).