Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Darreres novetats entorn el projecte del Tren-Tram Costa Brava

Escrit per a 18 de Desembre de 2021

  • Aquest divendres s’ha presentat el projecte al Museu del Suro de Palafrugell.
  • En els Pressupostos 2022 es destinaran 500 mil euros per fer un avantprojecte de viabilitat.

El Museu del Suro de Catalunya – Palafrugell ha acollit una conferència per donar a conèixer l’estat del projecte del Tren-Tram Costa Brava. En l’acte hi han assistit prop de 60 persones. Estefania Molina, membre de la plataforma de la Promoció del Transport Públic explica les darreres novetats entorn aquesta alternativa de mobilitat sostenible.

En un acte obert a tothom, s’ha donat a conèixer a la ciutadania de Palafrugell el que suposaria que el Tren-Tram de la Costa Brava es fes realitat. Estefania Molina recorda que a les comarques gironines són 11 els ajuntaments que han aprovat mocions en relació aquest projecte. A més, explica que en l’acord d‘ERC i els Comuns per tirar endavant els pressupostos de La Generalitat, es destinaran 500 mil euros per fer un avantprojecte.

Molina detalla que aquesta partida pressupostària ha de permetre fer un estudi per conèixer la viabilitat del projecte. D’altra banda, reclama que aquests estudis es facin tenint en compte l’opinió dels pobles afectats.

Així, la conferència ha servit per donar a conèixer els detalls del projecte que plantegen des de la plataforma. En aquest sentit, apunta que el tren-tram no té res a veure amb els actuals trens de rodalies.

En definitiva, és una alternativa al transport privat: al cotxe. Tot i que ara s’aposti pels vehicles elèctrics, Estefania Molina dubte que es puguin canviar tots els cotxes amb benzina per bateries elèctriques.

Per això, aposten per aprofitar la majoria de les infraestructures que s’han fet fins ara perquè sigui la futura via del Tren-Tram de la Costa Brava.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *