Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


‘Crisàlide’, de Núria Efe, nova exposició temporal de l’Espai “La Peixera” del Terracotta Museu

Escrit per a 14 de Gener de 2021

  • Parlem amb l’artista responsable de la mostra per conèixer els seus detalls i el procés de creació.
  • Les crisàlides son producte de la imaginació de la Núria, “són coses que tens a dintre i et surten en aquell moment”.

La Bisbal d’Empordà, 7 de gener de 2021.

Demà 15 de gener. el Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal i l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, obren al públic “Crisàlide” de Núria Efe, la nova exposició temporal de l’espai “La Peixera”. Parlem amb l’artista responsable de la mostra per conèixer els seus detalls i el procés de creació.

“La Peixera”

Es tracta d’un espai expositiu destinat a la reflexió, a la investigació i a la difusió de la ceràmica. Situat en el  primer pis del Terracotta Museu que, sota el comissariat de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i la producció del Terracotta Museu, vol impulsar i mostrar la ceràmica de creació contemporània.

La Núria ens presenta l’exposició com un conjunt de peçes escultòriques de CRISÀLIDES en ceràmica al petit format. Les quals han estat realitzades amb diferents tècniques de treball.

La inspiració per a la mostra va sorgir fa uns 8 o 10 anys a l’Escola d’Art de Celrà. Les crisàlides son producte de la imaginació de la Núria, “són coses que tens a dintre i et surten en aquell moment”.

D’altra banda, la Núria ens presenta quins són els materials i tècniques utilitzats en la creació de les crisàlides.

Núria Efe (Barcelona, 1957)

Pel que fa a la trajectòria de la Núria, va estudiar tècniques pictòriques a l’Escola Massana i de gravat a La Llotja de Barcelona. Des del 1996 la seva activitat artística s’ha centrat en l’escultura, en la qual s’ha format de manera autodidacta.

Al 1997 es va traslladar a l’Empordà, on posteriorment va iniciar una etapa de docència en la disciplina de l’escultura, primer a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal i després a l’Escola d’Art de Celrà, i actualment al seu taller de Casavells.

Actualment la Núria Efe és membre de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i participa a la instal·lació artística “Esquaterades”, que es pot visitar a la Sala d’Exposicions Temporals del Terracotta Museu. Al llarg de la seva trajectòria les seves peces s’han pogut contemplar en nombroses exposicions tan individuals com col·lectives, d’escultura i pintura, així com instal·lacions artístiques, Art d’acció i Land Art.

L’evolució contínua de l’ésser és la reflexió darrere de les 17 crisàlides que engloben la mostra.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *