Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Creu Roja repartirà més de 700 mil quilos d’aliments a tot Catalunya

Escrit per el 29 de Maig de 2022

  • Comença el lliurament de la primera fase del Programa d’Ajuda Alimentària a les persones més desafavorides FEAD amb el repartiment de més de 700 mil quilos.
  • Més de 18.950 persones en situació de vulnerabilitat es podran beneficiar d’aquesta distribució d’aliments que es realitza a 6 assemblees locals, i 25 organitzacions associades de repartiment.
  • A Palafrugell, la distribució d’aliments la fa Càritas

Des de 6 assemblees locals de Creu Roja a la demarcació de Girona, i juntament amb 25 organitzacions associades de repartiment, ja comencen a repartir-se els productes d’alimentació de la primera fase del Programa d’Ajuda Alimentària a les persones més desafavorides, FEAD 2022.

Durant les pròximes setmanes, prop de 350.000 quilos d’aliments arribaran a les famílies en situació de vulnerabilitat del país a través de Creu Roja, entitat encarregada del 50% de la distribució d’aquest programa juntament amb la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL).

El programa està cofinançat en un 100% pel fons d’Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa (REACT-UE) per incrementar el suport al Fons d’Ajuda Europea per a les persones més Desfavorides (FEAD) per tal d’abordar la situació dels qui s’han vist afectats socialment i econòmicament per la crisi de la COVID-19.

Així ens ho explicava la Marta Molist, responsable del programa d’Extrema Vulnerabilitat i Ocupació.

El Programa FEAD contribueix a pal·liar les pitjors formes de pobresa, subministrant ajuda no financera a les persones més desafavorides en forma d’aliments i mitjançant activitats d’inclusió social. El Programa 2022 es desenvoluparà en dues fases en què es té previst atendre més de 18.500 beneficiaris a qui es distribuiran prop de 700.000 quilos d’aliments.

A més del lliurament de l’aliment, totes les organitzacions oferiran com a mesura d’acompanyament bàsic informació sobre els recursos socials més propers, elaborada pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

L’alimentació, com a dret fonamental de totes les persones, ha de ser entesa com a alimentació digna i adequada, motiu pel qual la cistella d’aliments que es lliura a les persones beneficiàries d’aquest programa conté productes essencials, de fàcil transport i emmagatzematge, que suposen de gran ajuda al dia a dia de les famílies vulnerables.

Així, per a aquesta primera fase s’inclouen llet, oli d’oliva, arròs blanc, mongetes cuites, conserva de tonyina, macarrons, tomàquet fregit en conserva, galetes, macedònia de verdures en conserva, fruita en conserva, cacau soluble i potets infantils d’arròs amb pollastre i de fruita per a les famílies amb nens i nenes petits a càrrec seu.

Fins a 18.977 persones es beneficiaran d’aquests productes que es distribuiran des de les organitzacions associades a la Creu Roja en aquesta primera fase. El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) s’encarrega de la selecció dels aliments que segueixen criteris bàsics de qualitat i varietat, fàcil manipulació i conservació, llarga vida útil amb un format adequat per a la destinació final de l’aliment..


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).