Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Creació d’un projecte cinematogràfic a La Bisbal d’Empordà

Escrit per a 29 d'Agost de 2021

  • Es crea un projecte de cinema en el Taller d’Acompanyament a l’Estudi del Barri del Convent de la Bisbal d’Empordà.
  • Va a càrrec del periodista Sebastián Ruiz.
  • Permet que els usuaris del taller puguin crear obres audiovisuals i transmetre un punt de vista personal.

A la Bisbal d’Empordà s’ha creat un projecte de cinema, concretament en el Taller d’Acompanyament a l’Estudi del barri del Convent. El taller va a càrrec del periodista Sebastián Ruiz i té com a proposta treballar les arts per oferir una millora social. 

L’any 2015, des de l’Ajuntament de la Bisbal, es va fer un estudi sociològic d’aquest barri, ja que les dades apuntaven que aquest estava desconnectat dels recursos del poble. A partir d’aquí, s’executà un projecte de dinamització comunitària que tenia com a objectiu donar suport a l’associació de veïns. Aquest any va sorgir la iniciativa de fer servir l’art com una manera per a la transformació social, tal com ens explica la regidora de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, Maite Bravo.

Es va escollir la disciplina cinematogràfica perquè es disposava del periodista Sebastián Ruiz que podia encapçalar el projecte i va rebre bona acceptació dels usuaris. A més, també permetia oferir un punt de vista personal dels creadors que es posaven davant i darrere de les càmeres i comunicar-ho als espectadors de les obres.

Durant aquests mesos s’han treballat tots els aspectes de la creació d’un audiovisual, des de l’elaboració del guió, l’enregistrament com la posada en escena davant de les càmeres. La regidora afirma que s’ha fet molta feina en aquests darrers anys.

Bravo explica que des de l’ajuntament es va voler anar més enllà de donar només un suport econòmic i per aquest motiu, es va apostar per utilitzar recursos i contractar persones que fessin de tècnics i participessin de l’activitat de l’associació.

Des de fa temps, des del consistori bisbalenc es busquen persones que siguin actives socialment per oferir-los cursos de comunicació i aportar-los d’eines que serveixin de connexió entre l’ajuntament i la societat civil.

Es pot recuperar la conversa íntegra amb Maite Bravo a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *