Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Comencen les obres del nou carril bici a l’autovia de Palafrugell a Calella i Llafranc

Escrit per el 16 de Setembre de 2021

  •  L’obra, subvencionada pels Feder al 50%, costarà mig milió d’euros i s’ha d’enllestir a final d’any
  •  Serà una pista segregada i esperen que faci reduir trànsit intern

Emili Agulló (ElPuntAvui)/Rafel Corbí (Ràdio Palafrugell)

Els treballs per construir la pista de carril bici segregada de l’avinguda del Mar de Palafrugell –l’autovia GIV-6546 que uneix el nucli amb l’entrada de Calella i Llafranc– han començat aquest mes per millorar la connexió pacificada amb el litoral. El consistori inverteix 523.189 euros –amb IVA– en una obra que el regidor Lluís Ros recorda que està subvencionada al 50% pels fons europeus Feder.

Per aquest motiu, després de l’adjudicació a l’empresa, Ros explica que van mirar d’ajustar els terminis d’execució dels set mesos previstos a tot just quatre, per complir els requisits de calendari de la subvenció per tenir l’obra certificada abans del 31 de desembre.

D’entrada, les actuacions s’han centrat en l’esplanada dels terrenys més senzills, que inclouen algunes franges paral·leles a l’autovia que l’Ajuntament ha hagut d’expropiar en els darrers mesos. Però l’edil recorda que, al marge de la pista, en el conjunt del recorregut de 2,54 quilòmetres, hi ha “alguns obstacles més complexos de salvar amb estructures, ponts i passallisos”, com ara els passos sobre les rieres Vila-seca i de l’Aubi, i altres obres complementàries de drenatge i canalització d’aigües pluvials.

El projecte es completarà amb la plantada de plantes i arbrat nou, per suplir la vegetació eliminada, o la senyalització vertical. La intenció és que el carril millori la connexió en bicicleta entre els dos extrems, tant per anar a la platja com perquè els estiuejants dels càmpings i els nuclis litorals puguin arribar amb seguretat al nucli de Palafrugell, amb menys pressió sobre l’actual vorera en què transiten els vianants. El vial auxiliar es va habilitar el 2008, però massa estret per a uns usos com a passeig, carril bici i el pas de patinets, que generava conflictes.

Palafrugell: Obres ampliació de l?autovia GIP 6543 de Palafrugell a Calella de Palafrugell
Fotografia de Manel Lladó

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).