Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Comença la segona edició de l’Escola de Carrossaires

Escrit per el 17 d'Octubre de 2023

  • Una desena d’assistents aprendran a fer ninots i estructures carrossaires setmanalment durant tres mesos.

Ha començat la segona edició de l’Escola de Carrossaires de Palafrugell. Una desena d’assistents aprendran a fer ninots i estructures carrossaires durant tres mesos. És un curs impartit per Julio Navarro, amb una llarga trajectòria en el món carrossaire i de les Festes de Primavera.

Durant els mesos d’octubre, novembre i desembre rebran classes teòriques i pràctiques. Les fan cada dilluns a les vuit del vespre a Can Genís o a la Nau dels carrossaires. Tot i que han començat aquesta setmana, qui vulgui pot inscriure’s al web de Can Genís. El preu és de 15 euros mensuals pels joves entre 18 i 29 anys i de 25 euros mensuals, a partir dels 30 anys.

L’objectiu és mantenir la tradició arrelada a Palafrugell i que es diferencia de la resta de carnavals. Tradicionalment, les colles de carrossaires estaven compostes per persones provinents de diversos oficis i que aplicaven els seus coneixements en pintura, fusteria, electricitat, entre altres. A més, cada colla també pot emprar materials diferents, entre ells, el ferro, la fusta, el poliuretà o el guix.

També, entre els mesos de gener i febrer s’impartirà un curs de Maquillatge artístic pel carnaval. El conduirà Barbara Viñas i durarà cinc sessions.

L’Associació de Colles de Festes de Primavera organitza les classes.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).