Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Comença la Festa Major de Mont-ras

Escrit per a 24 de juliol de 2020

  • Vanessa Peiró, alcaldessa de Mont-ras explica les propostes de la Festa Major marcada per la COVID-19.

Avui divendres comença la Festa Major de Mont-ras i el programa d’activitats s’allargarà fins diumenge. Hi ha propostes per a tots els públics i des del consistori es donarà prioritat a les persones empadronades al municipi.

Segons l’alcaldessa de Mont-ras, Vanessa Peiró, s’ha volgut mantenir la Festa Major perquè dona vida a la cultura, a la tradició i al municipi. Això sí, davant el context actual, han estat seguint l’evolució de la pandèmia. En aquest sentit, a totes les activitats es prendran les mesures de seguretat necessaris.

Davant de la incertesa del coronavirus, a diferència dels anys anteriors, aquesta edició no s’ha pogut planificar amb antelació. Així, algunes de les propostes no s’han acabat de decidir fins a darrera hora.

Tres dies d’actes culturals i d’oci

Amb tot, avui comença la Festa Major de Mont-ras i ho farà a les 19h amb la inauguració i la taula rodona de l’exposició Josep Pallach (1920-2020): Per l’Educació i el compromís social. L’acte tindrà lloc a la Sala Polivalent de l’Ajuntament. El president de la Fundació Pallach, Josep Maria Soler, la filla del polític i pedagog, Antònia Pallach, i la presentació de Roser Bagué donaran el tret de sortida als actes de la Festa.

També avui divendres a les 22h, a la pista exterior del Pavelló Poliesportiu Municipal, tindrà lloc el concert de gospel a la fresca amb el Cor Gospel Girona.

Per demà dissabte 25 a les 18h, la plaça de l’Església acollirà un espectacle de màgia. En aquest cas ‘En Mag Nil Presenta: Show de màgia i ballons show’.

D’altra banda, també hi haurà els tradicionals concerts de nit. A les 23.30h es farà la festa dedicada als anys 80 amb Arzonist DJ a l’exterior del Pavelló Poliesportiu Municipal. La principal novetat respecte els anys anteriors és que el ball no estarà permès, tal com remarca Peiró.

El diumenge a les 10.45h tindrà lloc l’ofici solemne i mitja audició de sardanes amb la Nova Blanes, a l’interior del Pavelló Poliesportiu Municipal. En aquest cas, sí que estarà permès el ball, però sense agafar-se de les mans, sinó d’una senyera i amb mascareta.

Per a concloure la Festa Major, el diumenge a les 19.30h iniciarà el ball de tarda i a les 21.30h, el Ball a la cadira amb l’Orquestra Nova Blanes.

Mesures de seguretat excepcionals

Els protocols de seguretat han obligat el canvi d’ubicació de diversos actes per a controlar l’accés i fer-ne un registre, limitar l’aforament, assignar seients o controlar l’ús obligatori de la mascareta.

Els residents a Mont-ras tenen les entrades gratuïtes amb reserva prèvia i es podien recollir fins el divendres al matí. La gent de fora les podrà comprar a la taquilla i aniran numerades.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb l’alcaldessa Vanessa Peiró al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *