Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Comença la campanya ‘Estima el teu mercat’

Escrit per el 18 de Setembre de 2020

  • El tret de sortida d’aquesta campanya emmarcada en la Setmana Internacional dels Mercats a les comarques gironines s’ha fet des del Mercat de Palafrugell.

Aquest matí al Mercat Municipal de Palafrugell ha començat la campanya Estima el teu mercat“. Una campanya emmarcada en la Setmana Internacional dels Mercats a les comarques gironines que compta de nou amb el suport de la Diputació de Girona. A la demarcació de Girona la campanya s’iniciarà avui i finalitzarà el proper 27 de setembre.

En l’acte de presentació hi han participat Josep Piferrer, alcalde de Palafugell; Jordi Camps, diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, i Joan Vigas, primer tinent d’alcalde i regidor l’Institut de Promoció Econòmica de Palafugell (IPEP).

Els tres polítics han fet parlaments als porxos del mercat del Peix. Unes paraules que s’han centrat en exposar que els mercats donen un valor afegit a les poblacions. Tot això, vinculat als conceptes de proximitat i sostenibilitat.

Jordi Camps ha destacat que és una campanya en la que hi participen 19 països i més de 4.000 mercats.

Jordi Camps, Josep Piferrer i Joan Vigas a l’interior del mercat del peix – Nerea Cabello (RP)

Compra responsable i sostenible

La tècnica de l’IPEP, Cristina Martí, destaca que enguany la campanya posa el focus en la compra responsable i sostenible.

En la línia de la sostenibilitat, des del Mercat de Palafrugell des de finals d’agost es van posar a la venda unes bosses isotèrmiques reutilitzables. En aquest sentit, aprofitant la campanya promouran l’ús d’aquestes bosses amb el logotip del mercat.

D’altra banda, com ha estat habitual en altres edicions, també hi haurà una activitat en paral·lel a aquesta campanya d'”Estima el teu mercat”. En aquest cas, un concurs de cuina de reaprofitament a través de les xarxes socials.

Una campanya afectada pel COVID

A més, també a través de les xarxes socials a causa de les restriccions per la COVID, alguns dels operadors del Mercat de Palafrugell donaran consells de cuina o quins són els productes de temporada.

D’altra banda, tot i que la campanya, habitualment, tenia lloc durant el mes de maig, la pandèmia del COVID va obligar a posposar-la. En aquest sentit, la Cristina destaca que no es volia anul·lar aquesta iniciativa, tenint en compte, que durant el confinament els mercats van continuar treballant.

En aquesta línia, enguany el tema de la campanya internacional és «The Heartbeat of the City», ‘El batec del cor de la ciutat’. i posa èmfasi en la sostenibilitat. En aquest sentit, els mercats de l’Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona, promouen la compra responsable i sostenible mitjançant el lema “Compra responsable, compra sostenible“.

Així, avui ha començat la campanya “Estima el teu mercat” que s’allargarà fins el 27 de setembre. En una campanya en la que es combinen activitats telemàtiques amb d’altres de presencials.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).