Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Comença el procés participatiu per decidir el dia del Carroussel Costa Brava de Palafrugell

Escrit per el 16 d'Agost de 2023

  • La pregunta: “El Carroussel Costa Brava se celebra el diumenge de la segona Pasqua, que cada any canvia de data. Estaries d’acord en canviar-ho de manera permanent i que: El Carroussel Costa Brava/Festes de Primavera se celebrin de manera fixa el primer diumenge de juny i, per tant, el dilluns següent sigui festiu local?”
  • Està obert als majors de 16 anys. Cal que hi voti un 10% del cens perquè sigui vinculant. Si no passa, es mantindrà per la Segona Pasqua

Comença el procés participatiu per decidir la data del Carroussel Costa Brava. L’Ajuntament ha posat en marxa el procés participatiu sobre si mantenir la celebració el diumenge anterior a la Segona Pasqua, com marca la tradició, o el primer cap de setmana del mes de juny, tal com s’ha fet en els últims anys per diverses circumstàncies i reclamen les colles de carrossaires.

Els palafrugellencs majors de 16 anys ja poden dir la seva. La pregunta és la següent: “El Carroussel Costa Brava se celebra el diumenge de la segona Pasqua, que cada any canvia de data. Estaries d’acord en canviar-ho de manera permanent i que: El Carroussel Costa Brava/Festes de Primavera se celebrin de manera fixa el primer diumenge de juny i, per tant, el dilluns següent sigui festiu local?”. I les opcions són “Sí”, que implicaria passar la festa al juny, i “No”, que implicaria mantenir-la a la Segona Pasqua.

Perquè la consulta sigui vinculant, hi ha de votar un 10% del cens major de 16 anys. Si no, les bases indiquen que “En el cas de no assolir el mínim de participació, la proposta de canvi de data no es durà a terme”. Ara bé, l’alcalde, Juli Fernández, assegura que estan oberts a respectar els resultats si s’arriba al 8% o 9%.

En declaracions a Ràdio Palafrugell, l’alcalde assegura que l’equip de govern es mantindrà neutral i no demanarà el vot per a cap de les opcions. Ara bé, remarca que és important que la decisió s’obri a tota la ciutadania.

Considera que és un tema de prou calat com per fer-ne un debat ampli. I que les dues opcions plantejades tenen elements positius i negatius.

Les colles carroissaries defensen que ells són qui haurien de tenir l’última paraula i aposten pel juny per tenir més temps per elaborar les carrosses. Però, el consistori al·lega que les Festes de Primavera “no són només dels carrossaires, sinó de tota la ciutadania”. Per aquest motiu, han obert el procés participatiu per conèixer l’opinió de Palafrugell. A més, també fa que, segons quan se celebri la Setmana Santa, pugui haver-hi molts actes culturals al municipi en poques setmanes.

Com participar-hi?

El consistori aplicarà la data segons el resultat guanyador del procés i que superi per un vot la meitat. Cal un mínim del 10% de la participació i estan cridats a votar 20.360 persones. La consulta es fa a la pàgina web de participació. A la pàgina web, caldrà registrar-s’hi prèviament. S’hi ha d’introduir el nom, un nom d’usuari, el correu electrònic i una contrasenya. També, s’haurà d’especificar el DNI per a demostrar el dret a vot.

Entre el 4 i el 15 de setembre s’habilitaran espais de consulta presencials. L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de dilluns a divendres de 9 a 13.30 hores, Can Genís de dilluns a divendres de 16 a 20 hores i plaça Nova, els diumenges 3 i 10 de setembre de 10 a 13 hores.

El resultat de la consulta és important perquè, a part de la celebració del Carroussel Costa Brava i les Festes de Primavera, també influeix en el calendari de festius de Palafrugell i en depenen les escoles.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).