Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Comença el procés de selecció pel curs FPO DUAL de socorrista en instal·lacions aquàtiques i de tècnic de natació a Palafrugell

Escrit per el 21 de Novembre de 2022

  • La formació, totalment subvencionada, disposa de 15 places.

Aquest dies comença el procés de selecció per participar en el curs de FPO DUAL de socorrista en instal·lacions aquàtiques i de tècnic de natació, organitzat pel Servei d’Ocupació Municipal de l’IPEP (SOMI) i l’empresa SH Concept Formació. Aquesta formació, que arriba ja a la seva 4a edició, està totalment subvencionada i impulsada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons del Servicio de Empleo Público Estatal (SEPE). Carme Ramírez, del SOMI, en parlava a l’espai “Així És La Vida” del matinal de Ràdio Palafrugell.

El curs té 15 places disponibles i està dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys, que hagin superat l’ESO o unes proves de competències clau i que estiguin inscrits al SOC com a DONO (Demandant d’Ocupació No Ocupat). Per poder accedir-hi es realitza un procés de selecció acurat dels joves, amb entrevistes personals i també cal superar una prova de nivell de piscina de 200 metres en 4 minuts. Les persones seleccionades signaran un contracte de formació en alternança. Es tracta d’un contracte de 12 mesos, de 40 hores setmanals i inclou formació i treball. Aquells que hi vulguin participar encara es poden inscriure al web de l’IPEP (ipep.cat).

Formació teòrica i pràctica

La formació consta d’una part teòrica i una pràctica, amb un total de 630 hores i en la que s’obtindran 2 Certificats de Professionalitat. La part teòrica s’imparteix a Can Genís de Palafrugell i la part pràctica a la Piscina Municipal de Palafrugell. El programa del curs consta de tres blocs principals: la formació, la contractació i la orientació dels joves.

El Certificats de Professionalitat són titulacions oficials vàlides a tot l’Estat i acrediten el domini de determinades competències que capaciten per a desenvolupar una activitat laboral. Els Certificats de Professionalitat formen part de la Formació Professional per a l’Ocupació i permeten l’accés al món laboral.

La FPO Dual té dos objectius principals. Per una banda, pretén facilitar a les persones joves en situació d’atur, sense qualificació o nivell formatiu baix i amb més dificultats d’accedir al mercat laboral, la millora de la seva ocupabilitat mitjançant la formació dual: certificat de professionalitat i un contracte de formació i aprenentatge. I per altra banda, vol proporcionar treballadors qualificats a les empreses amb dificultats per trobar-ne.

Per més informació i inscripcions: AQUÍ


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).