Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Com entendre l’estadística a la Biblioteca de Palafrugell

Escrit per a 18 de Febrer de 2022

  • La xerrada tindrà lloc a la Biblioteca divendres 18 de febrer a les 19 hores.
  • Anirà a càrrec de Jaume Llopis, professor de la Universitat de Barcelona i divulgador científic.

Aquest vespre a les 19 hores tindrà lloc la xerrada ‘Com ens enganyen amb els números. Què ens diu l’estadística?’, a la Sala Polivalent de la Biblioteca de Palafrugell. La conversa anirà a càrrec de Jaume Llopis, professor de la Universitat de Barcelona i divulgador científic.

La xerrada posarà èmfasi en la importància d’analitzar correctament les dades estadístiques, tenint en compte que estem envoltats d’aquestes i que, segons el seu enfocament, poden aportar un significat o un altre.

Per exemple, actualment l’estudi de les dades ha permès conèixer l’evolució epidemiològica. En aquest sentit, Llopis explica que en situacions com aquestes no es poden analitzar totes les dades que hi ha. Per tant, cal agafar una mostra per posteriorment, fer una aproximació al més fidel possible a la realitat.

Per aquest motiu, el fet de tenir una visió parcial de la realitat, pot fer variar la visió dels mateixos fets, depenent del seu tractament.

A més, el professor destaca que l’estadística té molt pes a la societat i present en totes les disciplines. Això es deu perquè hi ha un interès de poder tenir una visió global de la realitat, partint de dades parcials. Per aquest motiu, s’estudia en la majoria de facultats.

Llopis fa anys que treballa per difondre la correcta anàlisi de les dades. A més, té en marxa un blog dedicat a explicar l’estadística mitjançant un llenguatge planer.

Per acabar, cal recordar que és obligatòria la reserva prèvia a la Biblioteca o trucant al telèfon 972 30 48 09.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *