Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Com demanar una subvenció europea per instal·lar plaques solars, pas a pas

Escrit per a 12 d'Abril de 2022

Aquest dimarts ha obert a Palafrugell una Oficina de Rehabilitació d’Habitatge, que assessora en com aconseguir ajudes europees Next Generation per rehabilitar i millorar l’eficiència energètica d’habitatges. El nou servei el coordina el Consell Comarcal del Baix Empordà, i inclou processos com la instal·lació de plaques solars o l’aïllament tèrmic de cases.

Ràdio Palafrugell ha visitat aquesta oficina, que obre cada dimarts a l’avinguda de la Generalitat número 5. Amb la cap d’habitatge del Consell Comarcal, Eva Agudo, repassem quin és el procés per demanar aquestes subvencions a través de l’Oficina de Rehabilitació d’Habitatge.

Quin és l’eix principal del programa?

L’eix principal és la rehabilitació per a l’eficiència energètica. La motivació ha de ser assolir un estalvi energètic. El pla de recuperació Next Generation és molt ampli en aquest sentit.

Quin és el primer pas?

Primer cal redactar el projecte de rehabilitació. Quan es tracta d’un edifici, els administradors de finques i els tècnics han d’acreditar que hi ha una part de documentació administrativa que està duta a terme. I també que es compleixen els requisits tècnics.

Següent pas, adreçar-se a l’Oficina de Rehabilitació

En aquests moments, la nova Oficina de Rehabilitació d’habitatges està assessorant, i posteriorment tramitarà les peticions per acollir-se a les ajudes Next Generation.

Quin percentatge de les obres cobreixen les ajudes Next Generation?

Depèn de l’estalvi energètic que s’aconsegueixi. Si es planteja un estalvi d’un 30% a un 45%, se subvencionarà un màxim 40% de les obres amb un topall de 6.300. Si l’estalvi puja, la subvenció també.

Quins terminis hi ha per rebre l’ajuda?

La convocatòria ja està publicada, i l’Oficina assessora amb els detalls que es coneixen fins ara. Però el termini s’obre el 27 d’abril, i fins al 31 de desembre o fins que s’exhaureixi la partida.

S’inclouen altres reformes més enllà de l’eficiència energètica?

Sí: reformes com millores d’accessibilitat, obres de conservació o retirada d’amiant.

Quan obre l’oficina per assessorar-me?

Cada dimarts, de 9 a 14, i s’ha de demanar cita a l’Oficina d’habitatge a les Palmeres.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *