Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Col·lecta solidària contra el càncer i la pobresa

Escrit per a 3 d'Agost de 2021

  • AECC organitza la col·lecta anual de Palafrugell el pròxim divendres 6 d’agost, de 9 a 14 hores.
  • Enguany té l’objectiu d’aconseguir fons pel projecte ‘Càncer i pobresa’. A més, sumen noves formes de participació, com el Bizum o SMS.

Aquest divendres 6 d’agost l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) realitzarà la col·lecta anual a Palafrugell per recaptar fons per millorar la vida de les persones amb càncer i els familiars. A més, enguany també centren els esforços en recaptar diners per lluitar contra la pobresa. Per incentivar els donatius han obert nous canals de participació com el Bizum o els SMS.

Un any més, l’AECC ha escollit Palafrugell com una de les seus per fer la seva col·lecta d’estiu. Hi haurà dos punts habilitats per fer els donatius, un al carrer de Cavallers i un altre davant del Mercat de la carn, de 9 a 14 hores, tal com detalla la gerent de l’AECC, Pepi Soto.

La col·lecta d’enguany va dirigida al càncer i a la pobresa, ja que la malaltia provoca un augment dels costos per les famílies, de mitjana uns 9.000 euros, i disminueixen els ingressos. Un fet agreujat amb la pandèmia, per l’increment de famílies vulnerables.

Noves fórmules per a participar-hi

Pepi Soto explica que el procediment per participar-hi és molt senzill. A part del mètode tradicional per mitjà de diners en efectiu, enguany també es permetrà l’ús de noves formes de pagament, com el Bizum o els missatges de text SMS.

La decisió d’apostar per les noves formes de pagament arriba després de peticions de diverses persones, especialment des de la pandèmia ja que ha disminuit l’ús del diner en efectiu. Soto afirma que està funcionant molt bé.

Qui vulgui participar i no sigui a Palafrugell, pot enviar un Bizum al codi 01046 amb el concepte ‘Girona’. D’altra banda, també pot enviar un SMS al 28014 i escrivint-hi ‘AECC Girona’, que és un donatiu de 0,20 euros.

Aquesta no és l’única col·lecta organitzada per l’AECC. Uns dies en va tenir lloc una a Sant Feliu de Guíxols, també destinada al projecte de Càncer i pobresa.

També es busquen voluntaris

Per tal d’augmentar el nombre de guardioles a Palafrugell, es fa una crida a la participació de voluntaris. Cadascú pot estar-se l’estona que pugui, sigui durant tota la franja horària o només unes hores.

Es pot contactar amb l’entitat a través de telèfon 972 20 13 06 o el de la coordinadora de voluntariat, Roser Pericay, el 636 74 86 33. També per correu electrònic a girona@aecc.es o roser.pericay@aecc.es. A part, els interessats rebran una petita formació sobre què és l’entitat i com funciona la col·lecta.

Es pot recuperar la conversa íntegra amb Pepi Soto a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *