Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Col·laboració entre Museu del Suro i Fundació Vimar

Escrit per a 24 d'Octubre de 2019

  • L’acord vol potenciar la participació cultural de les persones amb discapacitat o problemàtica social.
  • El Museu fa pal·lesa la seva voluntat de democratitzar la cultura

Col·laboració entre el Museu del Suro i la Fundació Vimar per impulsar la participació cultural de persones amb discapacitat o problemàtica social. La signatura va tenir lloc el passat 11 d’octubre al mateix Museu del Suro. Hi van intervenir, Josep Piferrer , alcalde de Palafrugell i president del Patronat de la Fundació Pública Museu, Josep Salvatella, regidor del Museu del Suro, i de Jordi Sistach Roura, vicepresident de la Fundació Vimar.

Amb la signatura d’aquest acord, el Museu comparteix els objectius de Vimar per impulsar la participació cultural de persones amb discapacitat o problemàtica social. En aquest sentit, les diverses accions estaran dirigides a fomentar l’autonomia i la participació social activa. Això es farà a través d’activitats que dirigiran els usuaris de Vimar a grups escolars i a públic familiar. A més, per tal de propiciar el seu desenvolupament, es realitzaran diverses accions encarades a conèixer quelcom més sobre el suro i la història de Palafrugell en general. Així mateix, la Fundació Vimar assessorarà el Museu per crear producte inclusiu, realitzar continguts adequats amb discapacitats físics i intel·lectuals.

El Museu lligat històricament al compromís social

El Museu del Suro ha tingut un compromís social al llarg de la seva història. Ara, però, en ple segle XXI, i tal i com apunta el Pla de Museus redactat pel Departament de Cultura, els Museus han de ser proactius socialment i han de contribuir al canvi social,. A més, d’esdevenir exemples d’accessibilitat universal i han de ser indrets amb impacte en la societat. Així doncs la col·laboració entre el Museu del Suro i la Fundació Vimar posa de manifest la línia estratègica del museu. Clarament, enfocada a la democratització de la cultura.

Col·laboració Museu del Suro Fundació Vimar
Representants de la Fundació Vimar, Jordi Sistach Roura, vicepresident de la Fundació Vimar, Josep Piferrer Puig, alcalde de Palafrugell i president del Patronat de la Fundació Pública Museu, i Josep Salvatella, regidor del Museu del Suro.

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *