Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Cels tapats al llarg del pont de la puríssima

Escrit per a 4 de Desembre de 2020

  • La situació al llarg dels dies, serà força semblant, tot i que podran esdevenir alguns plugims i ruixats.
  • A simple vista, el cel resultarà força tapat, amb vents fluixos i poca variació entre els dies.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Com acostuma la nostra sintonia cada divendres, establim contacte amb Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit. El motiu de la trucada és la previsió meteorològica per aquest primer cap de setmana de desembre que recull el pont de la Puríssima.

En primer lloc, Pascual avança que el temps durant aquest llarg pont de desembre, serà força variable. A causa de la borrasca provinent del nord, s’establirà una baixa pressió. En el nostre territori, dominaran vents de ponent els quals seran els responsables d’evitar que la borrasca arribi amb força als nostres territoris.

Un altre punt és, l’afectació de la borrasca al mar. La baixa de pressió si afectarà amb vents al mar, sobretot al cantàbric. També arribaran núvols abundants, comportant temperatures més fredes.

Recordar que, tot i les previsions aproximades, és difícil esbrinar el temps que farà cada dia durant el pont. La situació entre els dies, serà força semblant, tot i que podran esdevenir alguns plugims i ruixats.

A simple vista, el cel resultarà força tapat, amb vents fluixos acompanyant les possibles pluges. Característiques d’un temps que en Josep Pascual qualifica de “res estrany per aquestes dates”.

“Sempre que hi ha temperatures baixes en alçada, hi ha estabilitat en les temperatures.” A continuació, en Josep Pascual exposa els motius d’aquest fenomen meteorològic. 

Finalment, des de l’Observatori de l’Estartit, Pascual conclou la previsió per aquest pont recordant-nos que no es preveuen grans ventades als nostres territoris.

Des de Ràdio Palafrugell, recordar-vos que tot i el pont de la Puríssima, les restriccions davant el risc de rebrot segueixen vigents. Convidem a tota la ciutadania a respectar el confinament perimetral municipal del cap de setmana i el toc de queda nocturn.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *