Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Celebrem el Dia Mundial d’Higiene de Mans

Escrit per el 5 de Maig de 2022

  • Recordem la importància de mantenir una correcta neteja de les mans per reduïr infeccions.

Cada 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Higiene de les Mans. La  campanya impulsada per l’OMS des del 2009 pretén reduir i prevenir les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària mitjançant la mesura senzilla i eficaç de la higiene de les mans.

Xapes per a tot el professional de SSIBE

Tot i que la responsabilitat de la higiene de les mans correspon als professionals sanitaris, en el foment de les pràctiques òptimes d’higiene de mans es recomana estimular la participació i el compromís dels pacients.

És per aquest motiu que aquest any s’han repartit xapes per a tots i totes les professionals dels centres del SSBIE on s’apel·la a les persones usuàries el recordatori del rentat de mans i se’ls fa partíceps en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària.

En total, s’han produït 1.500 xapes que s’han repartit a les 4 Àrees Bàsiques de Salut de La Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Palamós i Torroella de Montgrí, l’Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran.

Uneix-te a la seguretat de l’atenció sanitària: renta’t les mans!

Aquest any, amb l’eslògan “Uneix-te a la seguretat de l’atenció sanitària: renta’t les mans!”, l’OMS vol fer èmfasi enguany en el fet que la higiene de mans se suma a la cultura i al clima de seguretat dels centres sanitaris; és més encara, també a l’inrevés, una cultura de qualitat i seguretat competent no pot deixar d’encoratjar que tothom es renti les mans tants cops com sigui necessari i amb els productes idonis.

Així ens ho recordava aquest matí a Ràdio Palafrugell la Teresa Aliu, infermera i membre de la comissió de malalties infeccioses.

Premsa SSIBE/Rafel Corbí


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).