Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Carles Casanovas i Mineu Ferrer, premis 2/4 de la Fundació Morató

Escrit per el 12 de Maig de 2022

Els Premis 2/4 de la Fundació Ernest Morató reconeixeran al programa radiofònic Havaneres a peu de muralla, al compositor, lletrista i intèrpret Carles Casanovas Rigall i a l’intèrpret Irineu Ferrer Serras

Són uns premis que celebren la feina i la trajectòria de músics, compositors, grups, empreses  i institucions públiques i privades en favor de l’havanera. L’acte tindrà lloc a Montblanc, la capital de la Conca de Barberà.

Irineu Ferrer, Mineu Ferrer. Intèrpret d’havaneres. Va integrar-se com a baríton al grup Port Bo l’any 1979 i n’ha estat membre de manera interrompuda fins a l’any 2021, quan va anunciar la seva retirada dels escenaris.

Carles Casanovas i Rigall, és lletrista, compositor i intèrpret d’havaneres, gènere al qual ha estat vinculat 50 anys.  Casanovas va iniciar la seva carrera amb el grup Els Barrufets, el 1974 va passar a formar part del grup Ventijol de Palamós i el 1985 als Llops de Mar, de Sant Feliu de Guíxols. De 1988 al 2021 ha format part del grup Port Bo de Calella de Palafrugell. Carles Casanovas, que va anunciar la seva retirada l’any passat, és l’autor d’algunes de les lletres d’havaneres més populars.

Amb Carles Casanovas n’hem parlat, i hem aprofitat per recordar que aquest dissabte es fa a Girona la primera cantadeta d’havaneres, amb la participació de 300 alumnes de les comarques de Girona. Encara hi ha entrades a la venda. És un projecte escolar que adapta i simula una tradicional cantada d’havaneres a través d’una cantata. Explica l’origen de l’havanera, a través d’un diàleg entre l’avi Tianet i un nen.

Casanovas explica a Ràdio Palafrugell que el gran mèrit d’aquesta cantada és aconseguir vincular els infants al món de l’havanera.

Entrevista sencera a Carles Casanovas

Havaneres a peu de muralla

Programa radiofònic d’havaneres, produït per Ràdio Montblanc i presentat des de l’any 2017 per Pere Domènech, Gerard Moreno i Jordi Margalef. Els guions del programa s’han editat en el llibre Habana vieja. Havaneres a peu de muralla (Cossetània Edicions, 2019). El programa apropa l’havanera a l’oient d’una manera amena i combina, amb la selecció d’un tema diferent cada setmana, la vocació divulgativa per explicar l’havanera, la seva història i els seus intèrprets amb la recerca històrica i musicològica, diverses anècdotes curioses i entrevistes a personatges


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).