Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Cap de setmana marcat per la xafogor

Escrit per a 18 de Juny de 2021

  • Tot i la baixada de les temperatures, els vents marítims faran augmentar la sensació de xafogor.

Després de 10 dies amb unes temperatures per sobre de la mitjana, els termòmetres ahir dijous van tornar als valors habituals. No obstant això, Josep Pascual apunta que serà un cap de setmana marcat per la xafogor.

Des de l’Observatori de l’Estartit, Josep Pascual explica que aquest cap de setmana es continuarà amb una situació indefinida. Pel que fa als vents, tot i no ser molt importants, continuaran augmentat la humitat relativa. Així doncs, hi haurà una marcada sensació de xafogor.

La variabilitat serà la tònica d’aquests dies que fins i tot, diumenge al matí pot portar algun plugim.

Així, tot i que les temperatures reculen, havien estat entorn els 6 graus superiors al que pertocaria en un mes de juny, augmentarà la sensació de xafogor per l’entrada de vents de component marítima.

En aquesta línia, Pascual detalla que la xafogor tan marcada ve donada per l’augment de la temperatura de l’aigua del mar. Les temperatures elevades dels darrers dies ha fet que aquesta se situï en els 22,1º. Amb tot, fa que els vents marítims no siguin tan frescos.

A la part final de la conversa, per il·lustrar el que passa al nostre cos quan augmenta la humitat relativa de l’aire, Josep Pascual ha fet un símil amb com funcionen els càntirs per mantenir l’aigua fresca. Podeu recuperar la conversa íntegra a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *