Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Cap de setmana assolellat, acompanyat de tramuntana

Escrit per a 20 de novembre de 2020

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

  • Ens espera un cap de setmana amb sol, però acompanyat de tramuntana.
  • La tramuntana provoquen una sensació de fred més elevada de la que realment marquen les temperatures.
  • Pel que fa al diumenge, matinarem amb temperatures fresques, però apareixerà el sol i la tramuntana serà encara més feble

Un matí més Ràdio Palafrugell compta amb la previsió meteorològica de Josep Pascual, de l’Observatori de l’Estartit. Aquest cap de setmana és presenta més fresquet que els anteriors, amb la presència de tramuntana de gregal, però amb hores de sol agradables.

En primer lloc, convé fer menció a la sensació de fred amb la que ens hem llevat aquest matí de divendres. Josep Pascual ens detalla que, tot i la sensació de fred, la temperatura era de 14 graus a Palafrugell. La culpable d’aquesta sensació de fredor al nostre cos és la tramuntana.

Tot seguit, Pascual presenta de primera mà quina és la situació a Torroella de Montgrí i l’Estartit. Convé ressaltar que, de cara a les Illes Medes, predomina més la tramuntana que a l’interior.

Avui divendres durant tot el dia bufarà amb força la tramuntana, tot i que a mesura que finalitzi el dia, s’anirà suavitzant. De la mateixa manera, al llarg del cap de setmana anirà disminuint la velocitat de la tramuntana i dissabte serà més feble.

De cara a dissabte al migida, la mar de tramuntana canviarà per mar de fons de llevant. Pel que fa al diumenge, matinarem amb temperatures fresques, però apareixerà el sol i la tramuntana serà encara més feble.

Convé ressaltar que Josep Pascual atribueix la frescor que comporta la tramuntana d’avui a la seva procedència de latituds molt altes.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *