Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Cap de setmana amb una meteorologia variable

Escrit per a 19 de Febrer de 2022

  • El dissabte es preveu amb vent de tramuntana i el cel ennuvolat.
  • Diumenge el temps serà més assolellat, però amb temperatures fredes durant la nit.

Aquest cap de setmana la meteorologia serà variable per la presència d’una depressió potent a la zona de les illes Britàniques. Associat a aquesta, tindrem una cua de front que portarà vent de tramuntana i un cel ennuvolat durant tot el dissabte. Fins i tot, podria caure alguna gota, tal com ens explica Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit.

En canvi, diumenge el temps serà més assolellat i la tramuntana anirà a la baixa. Això farà que els termòmetres siguin més freds durant la nit, però es recuperaran durant les hores centrals del dia.

Aquesta situació meteorològica arriba després d’una setmana amb un temps variable. El passat dilluns van caure 5 litres per metre quadrat a Palafrugell, segons el registre de meteopalafrugell.net. I durant els següents dies, va haver-hi més estones de sol.

Pascual explica que és freqüent que el temps varïi durant l’hivern, alguns anys són més freds i d’altres més càlids. Fins i tot, considera habitual que en un mateix mes hi pugui haver molta variació, com el que passa ara. Aquest cap de setmana es preveu que sigui fred, però dijous es van fregar els 20 graus a Palafrugell.

Per acabar, la temperatura del mar no ha variat gaire en el que portem de l’any, ja que està entre els 13 i els 14 graus. El divendres va assolir el registre de 13,4 graus, el més baix del 2022. Tot i això, és una mica superior a la mitjana.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *