Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Canvi de temps a partir del dimarts a la nit

Escrit per el 3 de Gener de 2022

  • Arribarà el vent de tramuntana el dimarts a la nit.
  • També hi haurà una baixada de les temperatures al dia d’anar a esperar els Reis.

L’any 2021 va acabar amb unes temperatures més altes de l’habitual, però el 2022 va començar amb la presència de boira i núvols baixos causats pels dies curts i l’estancament d’aire del mar humidificat i refredat, tal com explica l’observador meteorològic de l’Estartit, Josep Pascual.

A les acaballes del passat mes de desembre, es van assolir temperatures rècord, especialment en cotes altes. No obstant això, durant el cap de setmana els termòmetres es van mantenir més baixos a la nostra comarca per l’elevada humitat.

Josep Pascual remarca que aquest fenomen és freqüent quan hi ha un anticicló persistent i temperatures altes a partir dels 1.000 metres. A més, afegeix que la capa d’inversió tèrmica es va anar engruixint durant les jornades i que, per tant, va fer que passés de boira a núvols baixos. Tanmateix, detalla que si s’hagués produït durant la primavera, les temperatures més altes haurien desfet la capa d’inversió tèrmica.

Canvi de temps a partir del dimarts a la nit

Pel que fa a la previsió meteorològica, el dilluns acabarà amb vent fluix de garbí, la mar calmada, poca boira i el cel enteranyinat.

El dimarts començarà amb temperatures fredes al matí, però que es recuperaran al llarg del dia. Durant el matí el temps estarà calmat, malgrat això, a la tarda bufarà el vent de gregal. A partir de la nit, arribarà un front acompanyat de vent de tramuntana i la possibilitat de pluja feble.

La tramuntana farà que s’hagin d’esperar els Reis Mags més abrigats. No obstant això, aquest vent anirà a la baixa durant el dijous amb l’arribada d’un nou front.

Per acabar, la temperatura del mar és de 14 graus, una mica per sobre de la mitjana climàtica.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).