Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Can Genís, espai de formació del programa d’ocupació Som Singulars del Baix Empordà

Escrit per el 19 de Gener de 2021

  • El programa SOM Singulars, actualment porta a terme la formació a mida que preveu el programa a les poblacions de Palafrugell i Torroella de Montgrí. Compta aquest any amb un total de 8 joves residents de Palafrugell que, al llarg d’aquesta setmana, assoleixen la meitat de la formació.

Coincidint amb aquesta dad, els joves han rebut la visita del vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà, Xavier Dilmé. I també del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palafrugell i regidor de l’IPEP, Joan Vigas

A continuació, en Joan Vigas, regidor de l’IPEP, en fa una valoració sobre el programa de formació. Seguidament, fa menció de la importancia de les subvencions destinades a aquest tipus de projectes.

Els joves de Palafrugell tenen edats compreses entre els 16 i els 25 anys. La majoria amb poca o cap experiència laboral o que busquen millorar la seva ocupabilitat.

El programa, permet que es formin en l’àmbit de l’atenció al client amb una metodologia eminentment pràctica i amb possibilitats de realitzar pràctiques formatives en empreses de la zona. També de participar en activitats  socials, culturals i cíviques i fer visites en l’entorn productiu de tota la zona.

A més, al llarg del programa, els joves treballen sobre les seves motivacions i interessos a nivell laboral i formatiu, el coneixement del mercat de treball i les ocupacions de la zona i milloren les seves competències per a la recerca de feina, a través del suport d’una tutora.

La Formació

La formació que es porta a terme a les instal·lacions de Can Genís, consta de quatre mòduls formatius que sumen 120 hores de durada i un mòdul transversal de sensibilització en igualtat i medi ambient de 10 hores.

El passat desembre, també van realitzar la part de formació transversal en sensibilització mediambiental, i van visitar la deixalleria de Palafrugell. Així doncs, fins el dimarts 2 de febrer, els estudiants realitzaran els mòduls de sensibilització en igualtat; habilitats comercials i tècniques de venda; i operacions de caixa en la venda.

Tutories individuals i grupals

Dels quinze joves que fan la formació a Palafrugell, 7 d’ells van participar en dos voluntariats de temàtica nadalenca. A més, el conjunt del grup va gaudir d’una sessió formativa en matèria de consum, queixes i reclamacions de la mà de Neus Aijón; la responsable tècnica de l’Oficina Comarcal de Consum. 

El projecte SOM Singulars està gestionat pel Consell Comarcal del Baix Empordà. Està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil; d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

El programa compta també amb la col·laboració dels ajuntaments de Calonge i Sant Antoni, Castell-Platja d’Aro, Palafrugell, Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà.

Per concloure, Vigas ens resumeix com va estar la visita amb els i les joves del programa de l’edició d’enguany. Així com descriu l’experiència dels responsables de “molt satisfets” del SOM Singulars.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).