Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Calonge vol ser el primer poble de llibres de Catalunya

Escrit per a 28 de maig de 2021

  • El consistori ofereix set locals per ubicar-hi els establiments i els bonificarà impostos. També oferirà un conjunt d’ajudes que sumen fins als 16.000€.
  • Amb aquesta aposta també es vol convertir Calonge en un centre cultural de la demarcació i un municipi generador de creativitat, coneixement i transformació.

Des dels estudis de Ràdio Palafrugell, establim contacte amb en Norbert Botella, regidor de cultura i 5è tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. El motiu de contacte és la notícia que anuncia les intencions de la població de Calonge de convertir-se en el primer poble de llibres estable de Catalunya.

En primer terme, en Norbert Botella comparteix que la fórmula “booktown” ja ha estat aplicada a altres localitzacions d’Europa. En aquest sentit, Calonge es vol adherir a la iniciativa fent així una crida a tots els llibreters i llibreteres que vulguin establir els seus locals al seu nucli històric del poble.

El primer poble de llibres de Catalunya, el tercer a la península i el 53è del món

Un punt important pels interessats i interessades en la iniciativa, és que l’Ajuntament ofereix facilitats en forma d’ajudes i subvencions a qui hi vulgui formar part.

En aquest punt, Norbert detalla que s’ofereixen 10.000 euros a les set persones que vulguin obrir una llibreria al casc antic del municipi. El consistori també posa a disposició set locals buits per llogar. A més, també s’ofereix fins a 6.000 euros per a la contractació de personal i subvencions del 50% per a la rehabilitació dels immobles. Així com una bonificació del 90% en la taxa de llicència d’activitats.

A continuació, en Norbert comparteix que en l’actualitat ja han rebut moltes sol·licituds per formar part del projecte. D’entre ells i elles, destaquen els que disposen d’una trajectòria professional lligada a la literatura.

D’entre els objectius, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni busca recuperar el comerç tradicional que ha anat perdent el poble. En aquest sentit, creuen que apostar per convertir-se en una vila de llibres, resultarà revitalitzar el nucli antic amb activitat socioeconòmica i cultural.

Cal destacar que el nombre de sol·licituds que s’han presentat fins el moment han sorprès al consistori. Botella també ha especificat que hauran de triar entre totes les candidatures i que un fet que pesarà serà el de tenir experiència en el sector dels llibres.

Finalment, podeu accedir a la conversa completa amb el regidor de cultura de l’Ajuntament de Calonge Norbert Botella, al reproductor de continuació.


Opinions dels lectors
  1. Joan García i Negre   On   2 de juny de 2021 at 22:09

    Doncs que es podria haver deixat clar el que avui esteu dient, enlloc surt que volen ” tenir experiència en el sector dels llibres.” i “una trajectòria professional lligada a la literatura”. A la resta, ens han creat una inútil expectativa que afecta a les persones sol·licitants.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *