Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Brossa Polièdric arriba a Palafrugell

Escrit per a 5 de Desembre de 2019

  • A dues setmanes per tancar l’Any Brossa en fem balanç amb la Judith Barnés, coordinadora del centenari del poeta català.

Brossa Polièdric arriba a Palafrugell per tancar l’any en record del centenari del naixement de Joan Brossa. El Centre Municipal d’Educació Núria Rivas Mascarós acollirà la mostra fins el proper 20 de desembre. En aquest sentit, ens hem posat en contacte amb la Judith Barnés, coordinadora de l’Any Brossa i persona que ha materialitzat l’exposició.

L’exposició Brossa polièdric, concebuda per Judith Barnés, és una proposta divulgativa. Té la voluntat de donar a conèixer la trajectòria vital i professional del poeta. Així, el conjunt vol penetrar en el procés creatiu de l’autor i fer entendre la seva producció d’una forma global com destaca Barnés a Ràdio Palafrugell.

En aquest sentit, la mostra a més de tenir 10 plafons, també hi ha més elements per tal d’explicar tot l’univers creatiu de Joan Brossa. D’entre aquests, Judith Barnés destaca tres daus.

Aquesta exposició és una petita mostra de tots els actes i creacions que s’han fet en motiu del centenari del poeta. Així, entre d’altres hi trobem una gran exposició dedicada a la poesia experimental europea i americana comissariada per Eduard Escoffet. Com ha explicat Barnés “és una mostra que ubica Brossa en el context internacional”.

A més a més, Judith Barnés també ha volgut posar la mirada en totes les publicacions que s’han dut a terme. Així, s’han aconseguit reeditar molts poemaris de Joan Brossa que ja no es trobaven. El següent pas traduir-los a diversos idiomes.

Balanç positiu de l’Any Brossa

D’altra banda, a punt per acabar aquest 2019, hem volgut fer balanç del que ha suposat aquest Any Brossa. Entre d’altres aspectes, aquesta efemèride també ha servit per donar a conèixer un nou equipament cultural de la Fundació Joan Brossa.

Per sobre de tot, però, Barnés ha destacat que aquest Any Brossa ha permès que la figura del poeta arribés a tothom.

Així doncs, després d’un primer trimestre tranquil, des de l’abril fins ara s’han comptat al voltant de 350 activitats al voltant de l’Any Brossa. La darrera tindrà lloc el 17 de desembre amb un acte institucional al Teatre Nacional de Catalunya.

De moment, però Brossa Polièdric arriba a Palafrugell. Si voleu recuperar la conversa íntegra amb Judith Barnés ho podeu fer en el següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *