Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


‘Blanc’ i la bellesa com a refugi de les pors

Escrit per el 12 de Maig de 2021

  • La presentació de Blanc (Voliana Edicions) tindrà lloc aquest dijous a les 19 h al Pati de la Biblioteca i comptarà amb la presència de l’activista i artista Ciryl Torres.
  • L’obra presenta l’Empordà del passat, els canvis socials i econòmics que va comportar el turisme i com els va viure la joventut dels vuitanta.

Els estudis de Ràdio Palafrugell han rebut la vista de Gerard Prohias Fornós. En aquesta ocasió, la trobada té la intenció de presentar la darrera publicació de Prohias, titulada Blanc.

En primer lloc, preguntat pel títol Blanc, Prohias justifica que aquest representa el silenci en l’obra d’art. “Un simbolisme que pot representar moltes coses”.

L’Empordà dels anys 80

A través de Blanc, en Gerard exposa la joventut dels qui van viure el Palamós dels vuitanta. Alhora, com a palamosí busca reflectir quines han estat el seguit de modificacions que han provocat que el paisatge d’aquell Palamós hagi desaparegut.

En aquest sentit, Prohias justifica que no es tracta d’un llibre autobiogràfic. El que sí que es pot identificar durant la lectura, són aquells canvis que ell mateix ha pogut observar amb el pas dels anys a l’Empordà.

Un dels canvis a destacar és l’arribada del públic turístic als pobles de l’Empordà dels anys 80. Entre ells, el públic francés i de la zona urbana de Barcelona, els quals van suposar un punt i a part en la història del territori.

La bellesa com a refugi davant la por

Per la seva banda, l’art també és molt present durant tota l’obra. En aquest sentit, la contraposició de la bellesa amb la violència és una de les claus de la novel·la. Gerard Prohias explica que volia reflexionar sobre la bellesa, per aquest motiu, una part de la història es desenvolupa a Itàlia.

Així, segons l’autor de Blanc, la bellesa pot actuar com a salvació davant la violència i les pors de la persones.

Per últim, recordar que la presentació de Blanc (Voliana Edicions) tindrà lloc demà dijous a les 19h al Pati de la Biblioteca amb la presència de l’activista i artista Ciryl Torres. Podeu accedir a la conversa íntegra amb Gerard Prohias Fornós, autor de Blanc, a l’enllaç de continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).