Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Bandera negra monumental a Palafrugell

Escrit per a 26 de Maig de 2022

  • L’entitat Catalans per la Independència, crítica amb el govern d’ERC i JxCat, ha desplegat una bandera negra amb una X blanca

L’entitat Catalans per la Independència, crítica amb el govern d’ERC i JxCat, ha desplegat a Palafrugell una gran bandera negra independentista, amb l’objectiu d’animar a la mobilització ciutadana perquè s’apliqui el resultat de l’1-O i no es torni a votar els partits del Govern.

En l’acte, organitzat a la plaça de Can Mario, hi han participat desenes de membres d’aquesta entitat. Ha estat marcat pel desplegament al terra dels plàstics de color negre i blanc per formar la que consideren que és la major bandera independentista negra als Països Catalans, una bandera de fons negre amb una estrella i una ‘X’ blanca, utilitzada per alguns grups independentistes. Durant l’acte s’han pogut veure pancartes amb lemes com “No us tornarem a votar”, “Desobediència, el camí de la independència” i “Tombem les lleis repressives”.

Denunciar la submissió de Catalunya 

La presidenta de l’associació, Maria Mas, ha destacat que han dut a terme aquest acte per denunciar la “submissió” de Catalunya a l’Estat espanyol, que creu que es demostra amb casos com l’espionatge als líders independentistes o la “imposició” del castellà a l’escola. A més, ha afegit que “el que volem aconseguir desplegant la bandera negra és que la gent es contagiï de l’esperit de lluita, que seguim lluitant per la independència i que la gent surti al carrer per mobilitzar-se i a reclamar el que votem, l’aplicació del mandat de l’1-O“. 

Mas ha aprofitat aquest acte per carregar contra el govern de coalició d’ERC i JxCat acusant-los de ser un “mer representant de l’Estat espanyol a Catalunya“, és el motiu pel qual estan convençuts que l’executiu no aplicarà “el mandat de l’1-O ni té la intenció de defensar la independència”. “El que reclamem és que la gent no els torni a votar, que votin altres opcions o que s’abstinguin, el que prefereixin, però que no tornin a votar aquests partits independentistes, que no estan fent el que van prometre als ciutadans de Catalunya“, ha insistit.  

Rafel Corbí/El Nacional/Imatges Twiter XaioTro


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *