Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Avui s’aprova un nou paquet d’ajudes directes COVID

Escrit per el 23 de Febrer de 2021

  • Es farà durant el ple del mes de febrer de l’Ajuntament de Palafrugell. L’import total no arribarà al milió d’euros i serà provinent del romanent de tresoreria.
  • A més s’aprovaran un tercer paquet d’ajudes per establiments i les bonificacions per a les ocupacions de via pública.

Durant el ple de l’Ajuntament de Palafrugell que tindrà lloc avui a les 19h s’aprovarà un nou paquet d’ajudes directes per a les persones i establiments més afectats per la COVID. A més, també es donarà el vist-i-plau a les bonificacions per ocupacions de via pública.

Dels 10 milions d’euros que l’Ajuntament disposa del romanent, prop d‘un milió es destinarà a ajudes directes per fer front a la COVID. Així ho explicava Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell als micròfons d’aquest mitjà.

D’altra banda, durant la sessió plenària, Piferrer també avançava l’aprovació de les bonificacions de via pública fins al 30 de juny.

El batlle palafrugellenc, però, no descarta que aquestes bonificacions s’ampliïn si a l’estiu l’ocupació encara no pot ser del 100%.

Tercer paquet d’ajudes a establiments

Sobre la taula també hi ha noves ajudes per a la restauració i establiments afectats per la pandèmia. Piferrer destacava que es tractarà del tercer paquet d’ajudes directes.

Per últim, sobre aquestes mesures per fer front a la COVID, Josep Piferrer també apuntava que hi haurà una part que tindrà incidència en aspectes relacionats amb l’àrea de Benestar Social. Així, es contractarà més personal, hi haurà una part pel Banc d’Aliments i també en aspectes relacionats amb l’habitatge.

Consens amb l’oposició

Com en l’anterior ocasió que es van aprovar mesures econòmiques directes per contrarestar l’afectació de la COVID a Palafrugell, tots els grups de l’oposició han participat en la creació de les mesures. Així, Juli Fernández (PSC) confirmava el suport del seu grup.

També Alfons Rius (En Comú Podem), valorava positivament la diferenciació que s’ha fet del que són ajudes directes de les que són inversions.

Per últim, Joan Farré, portaveu de Ciutadans també ha mostrat el recolzament del seu grup al paquet d’ajudes.

No obstant això, ha recordat que ells haguessin preferit que la suma total ascendís per sobre del milió d’euros. A més, destaquen que depenent com evolucioni la pandèmia demanaran noves ajudes de cara al segon semestre de l’any.

Així, en el ple d’avui dimarts s’aprovarà el nou paquet d’ajudes directes per fer front a la COVID. Podreu seguir el ple a través de Ràdio Palafrugell i a l’streaming de la web de l’Ajuntament.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).