Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aus i suro protagonistes al Museu del Suro

Escrit per a 5 de Juny de 2020

  • Fins el 25 de maig es pot visitar l’exposició amb la que va reobrir portes el Museu.

El Museu del Suro acull l’exposició “Els ocells de la sureda i l’entorn mediterrani. Diari d’un naturalista” un recull de dibuixos i pintures de Jaume Ramot i Sergi del Rio. L’exposició, a més, es complementa amb un espai infantil. També amb un audiovisual sobre el procés creatiu dels dibuixants i un seguit de vitrines amb mostres i elements propis dels naturalistes.

La mostra compta amb un recull de dibuixos i pintures d’espècies pròpies de l’avifauna de la sureda, de l’entorn mediterrani i també de les pròpies espècies vegetals. A través de les quatre estacions i dels escrits dels naturalistes es poden conèixer les espècies més representatives de la sureda. Tanmateix, permet descobrir les curiositats en les migracions, la reproducció, l’alimentació i els recursos alimentaris.

Aquesta mostra parteix d’observacions dels dos naturalistes fetes a les suredes i als boscos de muntanya, però també a les basses, camps, hortes, camins de ronda i platges. Jaume Ramot, és president i soci fundador del Grup de Natura Sterna, una associació que treballa en la recerca i la divulgació de la flora, fauna, i el medi natural i cultural més proper. Ramot ha publicat diversos llibres i articles de temàtica ornitològica. Actualment lidera el projecte de seguiment del gran duc al Baix Empordà. Per altra banda, Sergi del Rio és tatuador a Studio Tattoo Sector 13 a Calonge i professor de dibuix i pintura. El seu interès pel naturalimse l’ha fet crear un gran nombre d’obres en relació a l’ornitologia.

Així doncs, aquesta exposició és una oportunitat per conèixer en detall la gran diversitat d’aus de la sureda i l’entorn mediterrani. Permet veure de ben a prop tot allò amagat habitualment a les capçades dels arbres, als joncs o fins i tot a cel obert.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *