Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Arriben al final les representacions dels Pastorets a Pals

Escrit per a 4 de Gener de 2020

Després de 40 anys, les tres funcions d’aquest any seran les darreres que es portaran a terme

Des del 1979 s’ha representat a Pals l’obra “La Flor de Nadal” de Francesc A. Picas. Aquests dies en podrem gaudir de les darreres representacions, donat que l’equip que els ha portat a terme ha decidit donar-se un merescut descans.
Tal i com explica en Xicu Roig, ànima dels Pastorets de Pals, molts dels actors que hi participen també ho fan al cèlebre Pessebre Vivent, i això fa que molts hagin ja exhaurit les bateries fa temps. Tot i això, volien esperar a celebrar el 40è aniversari.
Així doncs, aquest any es podran veure les obre els dia de Reis (6 de gener), diumenge 12, i el dissabte 18 (festa petita dels Masos de Pals), totes tres funcions a les 6 de la tarda.
El jonquerenc Francesc A. Picas (L’Ametlla de Merola, Puig-reig, 1921) és el responsable de l’edició i publicació de La Flor de Nadal. Pastorets-Catecisme, 10 quadres teatrals que són l’essència de la representació que el mateix autor i Josep Conangla van presentar al municipi del Berguedà, d’on són originaris, el 1954, i que s’ha convertit en un dels actes tradicionals del Nadal a la Catalunya Central. Aquesta és l’obra que, el 1979, Xicu Roig va triar, i que, des d’aleshores ha acompanyat el Nadal a Pals.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *