Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Arriba el fred i la Tramuntana

Escrit per a 25 de Setembre de 2020

  • Aquest cap de setmana podem trobar-nos amb algunes precipitacions.
  • La Tramuntana arribarà als vespres, per quedar-s’hi tot el diumenge.

El passat dilluns, Josep Pascual, des de l’Observatori de l’Estartit, ja ens va alertar de la baixada de temperatures d’aquest divendres. A més, d’explicar que arriba el fred també apunta que bufarà vent de Tramuntana. D’altra banda, Pascual fa una petita valoració final sobre aquest estiu 2020.

Primerament, alerta de l’imminent arribada del fred de tardor. A partir d’avui, ja notarem com la massa d’aire fred ha arribat per quedar-s’hi. En aquest sentit, el contrast dels aires freds de l’Atlàntic Nord, amb les temperatures suaus de la setmana passada, provocaran l’aparició d’alguns núvols acompanyats d’algunes precipitacions.

Pel que fa a la Tramuntana, bufarà al capvespre d’avui i dissabte. Però en el cas de diumenge, es mantindrà tot el dia. La tardor es farà notar amb una suau baixada de les temperatures, que, conjuntament amb la tramuntana, ens regalarà onades de fins a dos metres.

Es viuran les típiques avançades i reculades d’entretemps, però ja no s’arribarà a les temperatures de la setmana passada.

Arriba el fred i la Tramuntana
Platja de Llafranc – Font: Blanca Moncosí @bmoncosi

L’estiu 2020, un estiu sec

En termes generals, ha estat un estiu sec. Les temperatures mitjanes s’han mantingut. Malgrat que no hi ha hagut temperatures extremes, la mitjana de tot l’estiu ha estat alta.

A la vegada, les precipitacions han estat escasses. En el cas de Palafrugell, les precipitacions han estat més abundants durant l’estiu. En el cas dels registres de l’Observatori, s’han registrat uns 10 l/m2 sumant juliol i agost.

Entrant en dades de registres anteriors, Pascual ens explica com la temperatura del mar s’ha acostat als màxims enregistrats en els últims anys. Destaca també que la temperatura de l’aigua s’ha mantingut per sobre de la mitjana climàtica. Així com la pujada del nivell mitjà del mar en els mesos de maig, juny i agost. Males notícies de les quals cal prendre consciència.

El proper dilluns, ens retrobarem amb Josep Pascual, per fer valoració del cap de setmana. Analitzarem l’arribada del fred i la Tramuntana que ha de bufar durant uns quants dies després de molt de temps.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *