Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Arriba el Crònica d’un Any 2020. L’acte de presentació serà en línia.

Escrit per el 9 de Desembre de 2020

  • Establim contacte amb Puri Abarca, la coordinadora del llibre Crònica d’un Any 2020 per Edicions Baix Empordà.
  • Aquest any, l’acte de presentació del llibre i dels premis serà en línia.
  • A continuació, coneixem els guanyadors i guanyadores dels diferents premis de la mà de Puri Abarca.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Tot i la situació d’aquest atípic 2020, un any més la publicació d’Edicions Baix Empordà recull i il·lustra les principals informacions que han estat notícia a Palafrugell amb el llibre Crònica d’un any 2020. Ràdio Palafrugell contacta telefònicament amb la coordinadora del llibre, Puri Abarca

Convé ressaltar que la presentació d’enguany tindrà lloc el 20 de desembre a les 19h, telemàticament, amb una sessió en línia a través dels canals oficials de l’Ajuntament de Palafrugell.

Com és habitual, durant la presentació de la Crònica d’un Any també es fa entrega dels premis Peix Fregit, Palafrugellenc de l’Any, Millor iniciativa de l’any i Premi d’articles periodístics Santi Massaguer. Els premiats rebran el guardó en l’edició del 2021.

Peix Fregit a una trajectòria

En primer lloc el premi Peix Fregit a una trajectòria, és per en Josep Maria Mora i Julià. Mestre i veterà entrenador i impulsor del Club Handbol Garbí, qui ha dedicat molts anys a la promoció d’aquest esport a la nostra vila.

Palafrugellencs i palafrugellenques de l’any

Primerament, la Rosa Maria Pibernat Jofra, tresorera de l’associació Cultural i Sardanista de Palafrugell.

Jordi Turro Anguila, historiador i gerent de la Fundació Ernest Morató.

Jordi Brias i Albert Ferrer, estudiants palafrugellencs d’enginyeria industrial per la formació del grup d’Els Emporiders. Amb el qual van completar l’UniRaid 2020, un projecte solidari destinat a abastir de productes de primera necessitat a poblacions desfavorides.

Teresa Oller Felip, delegada de l‘Oncolliga a Palafrugell, l’entitat benèfica que dóna assistència als malalts i als seus familiars.

Martí Sabrià Deulofeu, activista cultural i coautor de “La Cuina de l’Empordanet“.

Gerard Castellà Vergonyós, el jove palafrugellenc que en nou mesos ha recorregut 14.000km pel continent asiàtic.

Lluisa Bonal, primera dona que presideix l’associació Veïns i Amics de Calella i ha impulsat “moltíssimes” activitats.

Toni Martín Jiménez, músic, actor, carrosaire, artista i dinamitzador cultural i social. Per la seva aportació en el teixit cultural de la vila, i per participar en causes solidàries com entretenir i animar al Palafrugell gent gran.

Lluis Català Jalón, fotògraf i autor de l’exposició “Nusatrus” de la XI Biennal Xavier Miserachs. “La exposició insòlita a les parets de la vila de persones anònimes del municipi”.

Millor iniciativa de l’any

Aquest any com a premi compartit, per a l’Hostal Plaja i la Fonda l’Estrella. Ambdós espais -malgrat les circumstàncies adverses d’aquest any- han treballat a fons per mantenir viva la cultura a Palafrugell. Amb un interessant programa de concerts i de més esdeveniments als seus patis.

VI Premi d’articles periodístics Santi Massaguer

D’altra banda, rep el premi per la seva llarga trajectòria d’articles sobre temàtiques de Palafrugell i la resta de comarca, Evarist Puig. A més de publicar en mitjans de comunicació locals com ara la Revista de Palafrugell o la Revista del Baix Empordà, també s’han publicat els seus paràgrafs a nivell nacional.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).