Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aprovats els pressupostos de l’ajuntament de Palafrugell pel 2021

Escrit per a 24 de Novembre de 2020

  • Es van aprovar ahir a la sessió extraordinària amb els vots a favor de l’equip de govern (Esquerra, Som Gent del Poble i Junts)
  • Tota l’oposició (PSC, Ciutadans i Comuns) van votar-hi en contra

Els pressupostos de l’ajuntament de Palafrugell, amb una xifra consolidada de 41.302.662 €, van ser aprovats ahir pel consistori municipal. Una xifra similar a la d’aquest any 2020, si no hi comptem els gairebé 2 milions d’euros del conveni que s’ha de signar amb la Generalitat, que passa de la Fundació Gent Gran al consistori. Un 34% del pressupost va destinat al capítol de personal. Olga Palahí, regidora de Hisenda, en va fer la introducció.

Olga Palahí va anar introduint les diferents parts d’aquest pressupost que es portava a aprovació. Primer, ens va parlar de les despeses

En el següent punt, la regidora d’Hisenda ens parla del capítol d’inversions previstes pel 2021

Olga Palahí també va fer esment del recàrrec als pisos buits, tot i que no es compten en aquest pressupost pel 2021. De les fonts d’ingressos de l’ajuntament respecte als impostos directes i indirectes també en va fer esment.

Olga Palahí també va comentar la suspensió de les regles fiscal d’estabilitat pressupostària, que permetran aplicar el romanent de tresoreria que actualment té l’ajuntament de Palafrugell

El pressupost conté una part molt important destinada a Benestar Social, que segons les paraules de la regidora delegada, Roser Massaguer, pateix un fort increment.

A part dels punts que menciona, Roser Massaguer també va fer esment a l’augment de les partides relacionades amb el servei de reforç d’espai jove, la tele-assistència, l’ajuda domiciliària, l’aportació a Creu Roja i l’Espai Dona.

En aquest punt també va intervenir l’alcalde Josep Piferrer per fer uns comentaris i valoracions generals tant de la presentació dels pressupostos com de les inversions, despeses i ingressos.

L’oposició va votar negativament l’aprovació dels pressupostos. Joan Farré, de Ciutadans, en feia aquesta valoració.

Per part de Palafrugell En Comú-Podem, el regidor Alfons Rius va explicar el vot negatiu de la seva formació.

En la seva intervenció, Juli Fernàndez, portaveu del PSC, va destacar l’increment en el capítol de personal en els darrers anys. Va ser molt crític amb el govern local per la presentació d’un pressupost irreal i sense afrontar les necessitats més importants del municipi, ni aportar cap proposta per respondre a les conseqüències de la Covid-19.

El PSC va indicar que el pressupost no recull cap partida extraordinària per donar resposta a les conseqüències socials i econòmiques de la Covid-19, ni propostes per generar ocupació, per evitar el tancament d’activitats, per la lluita contra les desigualtats o per ajudar als barris.

Juli Fernàndez també destacava que l’ajuntament ha perdut autonomia financera, ha crescut en endeutament i va destacar que no han sabut veure cap projecte estratègic de ciutat. Entre d’altres temes, també va parlar de la utilització del romanent de tresoreria.

Finalment, el portaveu de Som Gent del Poble, i 1r Tinent d’Alcalde, Joan Vigas, destacava la gestió de l’ajuntament de Palafrugell malgrat la pandèmia del Covid-19, gràcies a l’acord de tots els grups del consistori

Aquest ha estat un resum de la sessió plenària extraordinària de pressupostos de l’ajuntament de Palafrugell. Avui dimarts, a les 7 de la tarda, seguirem amb el ple ordinari del mes de novembre, també en directe a Ràdio Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *