Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aprovat el pressupost de Palafrugell amb els vots a favor de l’equip de govern

Escrit per a 29 de Novembre de 2019

En la sessió plenària extaordinària d’ahir dijous es va aprovar el pressupost de Palafrugell amb els únics vots a favor del govern. Així, el resultat definitiu va ser de 12 vots a favor, 8 en contra i una abstenció. Els vots contraris corresponen al PSC i a Ciutadans. Per la seva banda, Palafrugell en Comú es va abstenir atès que Alfons Rius tot just va prendre possessió de càrrec el passat dimarts.

Un dels punts que va portar a més debat va ser la nova relació de llocs de treball i l’increment del 8,6% del capítol 1, referent al personal de l’Ajuntament. En aquest sentit, Joan Farré de Ciutadans va reclamar que no s’havien complert totes les promeses fetes a la Policia Local. Un col·lectiu, en el que segons Farré hi ha molt malestar.

Respecte a les mancances que va expressar el portaveu de Ciutadans al voltant del pressupost, va destacar més ajudes en matèria de Benestar Social. A més, també va reclamar més inversió en les entitats esportives. L’alcalde Josep Piferrer va recordar-li que la partida de Benestar Social és la que més creix després de la de capítol 1.

A més, també va reprovar al candidat del partit taronja a que no s’hagués centrat exclusivament en el pressupost de Palafrugell. Farré, a l’inici del seu discurs va incloure també temes de política nacional. En aquest sentit, Juli Fernández també va reclamar a Farré que aquest era un dels plens més importants del municipi i que no hi tenine cabuda altres aspectes.

El PSC apunta al comerç i a la nova àrea de qualitat urbana

Com era d’esperar Juli Fernández, del PSC, va ser el més crític amb el pressupost que es va portar al ple. Entre d’altres aspectes, va apuntar a protegir l’eix comercial de Palafrugell. Així, va remarcar que no només s’havien de centrar en els comerços, sinó també en la imatge dels edificis.

En aquest sentit, Joan Vigas, regidor de Promoció Econòmica va donar la raó al cap socialista. A més, es va comprometre a tirar endavant la taula de comerç.

D’altra banda, Fernández va qüestionar la utilitat de la nova àrea de Qualitat Urbana i Neteja. Així, va posar en dubte que pogués ser operativa a curt termini, pel pressupost que tindrà i pel poc personal que la integrarà.

Al voltant d’aquesta nova àrea, Piferrer argumentava que és una aposta de govern i que creuen que és la millor manera d’assolir els reptes que s’han plantejat. En aquest sentit, apuntava que si no s’arriba al 50% de recollida selectiva s’haurien d‘incrementar les taxes de residus.

Amb tot, com hem explicat es va aprovar el pressupost de Palafrugell amb els vots del govern. Una sessió plenària que podeu recuperar íntegrament en el següent arxiu.

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *