Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aprovada per unanimitat una moció per un Pacte per al Turisme Sostenible

Escrit per a 2 d'Octubre de 2020

La proposta fou presentada al ple de dimarts per Palafrugell En Comú Podem

El Ple municipal del passat dimarts va aprovar per unanimitat la moció per un turisme sostenible presentada per Alfons Rius, regidor de Palafrugell En Comú Podem.

Donat l’impacte de la COVID i avaluant els mals resultats de la temporada turística de 2020, els Comuns de Palafrugell proposaven l’actuació de les administracions per pal·liar la situació del sector turístic i preparar-lo pel futur immediat. Alfons Rius ho comentava així en la introducció de la moció al ple.

La moció aprovada insta a la Generalitat a tirar endavant un Pla Nacional pel Turisme Sostenible, amb dotació d’ajuts econòmics, millores de les condicions laborals, coordinació i ordenació de la promoció i ampliar la formació. També s’insta al Govern d’Espanya a mantenir els ERTO.

Finalment, s’insta a l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell a endegar també un pacte local amb continguts semblants als que es demanen a les altres administracions, d’acord amb les competències municipals. Precisament el regidor delegat de l’IPEP, Joan Vigas, va ser qui va contestar la moció en nom de l’equip de govern. Vigas va esmentar les contradiccions en les que, segons ell, queia la moció. L’equip de govern proposava debatre aquest tipus de propostes abans dels plens, especialment a les comissions.

En la part final de l’intercanvi d’opinions sobre la moció, Joan Vigas va comentar que l’equip de govern votaria a favor de la proposta, demanant treballar més en les comissions sense que això signifiqui desautoritzar el plenari, intentant que les mocions no encotillin el ple.

El portaveu de Ciutadans, Joan Farré, també va donar el seu vot afirmatiu, considerant que serà beneficiós per a tothom.

Per la seva banda, Juli Fernández, destacava que força punts de la moció eren bastant genèrics. El portaveu del PSC va ser el que va treure a debat la por a que les comissions, i en especial la comissió Covid, volguessin impedir la tasca de control que ha de fer el ple a l’equip de govern.

Finalment, la moció es va aprovar per unanimitat després d’un llarg intercanvi d’opinions entre els diferents portaveus. Un cop més, lamentem la baixa qualitat del so que es va oferir en aquest plenari.

Palafrugell, aquest agost. Foto Turisme Palafrugell

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *