Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aprofita la pandèmia per ocupar una segona residència

Escrit per el 22 de Maig de 2021

  • Tot i que en un primer moment va voler fer creure a la Policia que ell n’era el propietari, finalment va reconèixer que l’havia ocupada.
  • El jutge va dictaminar el desallotjament exprés i els propietaris denuncien que falten objectes de valor.

Desallotjament exprés d’un home que havia ocupat un habitatge de segona residència de Palafrugell. El jutjat li va donar 24 hores per marxar i ara l’investiga per un delicte de violació de domicili. L’ocupa va aprofitar l’Estat Alarma per forçar l’entrada i canviar el pany.

El jutjat d’instrucció 1 de la Bisbal d’Empordà recull que la família propietària utilitzava l’immoble habitualment fins l’esclat de la pandèmia i la declaració de l’estat d’alarma: “L’habitatge tenia caràcter residencial i de llar, de la que no podien disposar perquè l’investigat els privava de la possessió”. A més, la família remarca que a la casa hi tenien pertinences, objectes de valor i possessions personals. Un cop recuperada la propietat, de la mà del lletrat Jordi Colomer, han denunciat que els hi falten objectes.

La família propietària anava “sovint” a la segona residència de Palafrugell i fins i tot hi passaven períodes llargs de vacances. Això es va estroncar arran de la pandèmia, el confinament i les restriccions de mobilitat. A principis d’aquest mes, a més, van descobrir que els hi havien ocupat l’habitatge i havien canviat el pany.

Segons van declarar els agents de la Policia Local de Palafrugell al jutjat, van anar fins a la casa per intentar esbrinar qui l’havia ocupat. Aquell dia no van trobar ningú, només hi havia un gos bordant. Per això, hi van tornar l’endemà amb el serraller i els propietaris de l’immoble. Quan estaven començant a obrir l’accés, va aparèixer l’ara investigat que va assegurar ser el propietari de la casa. Va ensenyar la clau als agents i els hi va demostrar que eren les que obrien la porta.

Un ocupa conegut per la Policia

El policia va explicar que no era el primer cop que coincidien amb l’investigat. És un conegut dels agents perquè ocupa diversos domicilis a la vegada i els relloga a altres ocupes, ven les claus o els utilitza per plantar-hi marihuana, va dir el policia. Finalment, l’home va reconèixer que havia ocupat l’immoble però va afegir que creia que era propietat d’un banc.

Aleshores, el van denunciar. En un primer moment, el jutjat va incoar judici ràpid per un delicte lleu d’usurpació. A petició de la fiscalia i del lletrat de la família, Jordi Colomer, el jutjat va estar d’acord amb que els fets podrien ser constitutius d’un delicte de violació de domicili. També va acceptar la petició de dictar com a mesura cautelar el “desallotjament immediat” de l’immoble, donant a l’investigat i “a quants ocupin il·legalment la vivenda” un termini de 24 hores per marxar.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).