Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


ANÀLISI: Juli Fernández guanya i mira a SGdP i Junts per governar a Palafrugell

Escrit per el 29 de Maig de 2023

  • El candidat socialista serà alcalde amb tota probabilitat gràcies als 9 regidors que ha obtingut en aquesta jornada electoral. Només en necessita dos més per a la majoria absoluta
  • Juli Fernández apunta en declaracions a Ràdio Palafrugell que la seva prioritat per pactar seran Som Gent del Poble i Junts per Palafrugell
  • VOX entra a l’Ajuntament de Palafrugell amb un regidor, en unes eleccions marcades per la baixíssima participació

Juli Fernández serà alcalde de Palafrugell si no hi ha cap sorpresa majúscula. Després de ser expulsat per una moció de censura el 2017 i que el 2019 un pacte de la resta de forces el deixés fora, el Partit socialista s’ha assegurat una majoria prou àmplia com per dificultar molt una suma alternativa. Fernández ha aconseguit 9 regidors, a només dos de la majoria absoluta, que li podrien proporcionar Junts o Som Gent del Poble. Els bons resultats socialistes estan acompanyats també d’una gran la davallada d’Esquerra Republicana, que ha baixat dels 7 als 4 regidors. I també cal destacar l’entrada de VOX al consistori amb una regidora. Tot plegat, en una nit marcada per una participació massa baixa, del 48%.

Possibles pactes

A Juli Fernández li falten dos regidors per garantir-se la majoria absoluta que, si bé no necessita per ser alcalde, sí que li serà necessària per governar sense problemes. A la primera entrevista després de certificar-se la victòria, a Ràdio Palafrugell, Fernández apuntava a Junts per Palafrugell i Som Gent del Poble com a socis prioritaris.

I s’ha de dir que els dos candidats interpel·lats no s’hi posen malament. Isidre Tenas, de Som Gent del Poble, deia que un pacte alternatiu seria “surrealista”.

I David Martín donava per fet que l’alcalde seria Juli Fernández.

I tot i que Juli Fernández no el va situar dins les seves prioritats per pactar, Josep Ferrés dels Comuns no es descartava.

En tot cas, Juli Fernández ja alertava que s’agafarà uns dies de descans i que durant una setmana no prendrà cap decisió pel que fa als pactes.

Esquerra obre uns dies de reflexió. Ho deia Mònica Alcalà.

Les primeres accions de Juli Fernández

Per cert, que Juli Fernández va explicar què seria el primer que farà com a alcalde. Diu que vol visitar una escola, un geriàtric, i reunir-se amb els tècnics de l’Ajuntament.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).