Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ajuda en la tramitació per la bonificació del cànon de l’aigua

Escrit per el 9 de Març de 2022

  • Dimecres i dijous, de 9 a 13h, al Punt Òmnia, a Can Genís.

Els propers dimecres 9 i dijous 10 de març, un equip de l’àrea de Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palafrugell ajudarà a tramitar la sol·licitud de la bonificació per reduir el cost del cànon de l’aigua. El punt de suport estarà ubicat al Punt Òmnia de Can Genís (c/ Progrés, 15) de 9 a 13 hores.

El cànon de l’aigua és un impost ambiental que es paga a la factura de l’aigua i que pot suposar fins a un 40% del total del rebut de l’aigua. Aquest cànon s’aplica en funció de l’ús que es fa de l’aigua (domèstic, industrial o agrícola i ramader) i el recapta l’Agència Catalana de l’Aigua. Actualment, l’ACA ofereix bonificacions per tal de reduir el seu cost a la població amb situacions de vulnerabilitat i amb greus problemes econòmics.

Aquesta bonificació consisteix en bonificar en un 100% el cànon de l’aigua per a les famílies més vulnerables i que consumeixen fins a 27 m3/trimestre, que és el cas del 72% dels rebuts de l’aigua declarats a Catalunya i que no superen el primer tram del cànon de l’aigua. En cas que alguna família en situació de vulnerabilitat, superi aquest consum, la bonificació s’aplica en un 50%.

Els col·lectius que ho poden demanar són:

  • Llars que tinguin tots els membres a l’atur
  • Persones en situació de risc d’exclusió residencial
  • Persones que perceben una pensió mínima

Per poder fer aquest tràmit, es necessari portar la següent documentació:

  • DNI/NIE
  • Targeta sanitària
  • Número de la pòlissa (Cal ser titular del contracte d’aigua d’on consta el padró.)

Actualment s’acullen a la tarifa social de l’aigua unes 76.000 famílies i aquesta xifra podria arribar fins a les 100.000 famílies.

Al matinal de Ràdio Palafrugell n’hem parlat amb en Sergi Mena, de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell.

Sergi Mena, a les oficines de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).