Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Agustí Alcoberro presenta ‘La Desfeta: 11 de setembre de 1714’ a Palafrugell

Escrit per el 12 de Novembre de 2021

  • El llibre d’Agustí Alcoberro repassa un dels fets clau en la història de Catalunya.
  • La introducció anirà a càrrec del filòsof Josep Maria Terricabras.

Avui a les 7 del vespre es presentarà el llibre La Desfeta: 11 de setembre de 1714 de l’historiador Agustí Alcoberro a la Biblioteca de Palafrugell. La publicació, editada per Rosa dels Vents, està dedicada a una de les dates clau de la història catalana, l’11 de setembre de l’any 1714 i que es commemora amb la Diada Nacional.

El llibre permet aprofundir en la derrota contra l’absolutisme borbònic que va precipitar l’abolició de les institucions de Catalunya i l’inici d’una època de repressió, presó i exili. Ho explica el director de la Biblioteca de Palafrugell, Joan Soler.

La presentació començarà amb la introducció del filòsof i polític Josep Maria Terricabras. Seguidament, l’autor del llibre, Agustí Alcoberro, explicarà com va desenvolupar la investigació.

Cal apuntar que aquesta no és la primera vegada que el palsenc Agustí Alcoberro participa en una de les activitats de la Biblioteca de Palafrugell. A més, aquesta presentació és una col·laboració entre la biblioteca i Neus Colomer, membre d’Òmnium Cultural. Soler explica que estan interessats a portar autors i autores que dediquen les seves obres a la història de Catalunya. D’aquesta manera, afirma que permet entendre més els contextos socials, econòmics i polítics de les etapes històriques i com han influït en l’actualitat del país.

Per acabar, recordar que l’aforament és limitat i és necessari inscriure’s prèviament a la Biblioteca o per telèfon al 972 30 48 09. A més, es podrà comprar el llibre un cop acabat l’acte gràcies a la col·laboració de la Llibreria Vitel·la.

Es pot recuperar la conversa íntegra amb Joan Soler, a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).